A fost lansat un nou browser Microsoft Edge pe bază de Chromium

A fost lansat un nou browser Microsoft Edge pe bază de Chromium

Microsoft nu a avut un succes excelent cu browserele lor, Internet Explorer și Edge au rămas în urmă. Recent, Microsoft a încercat să țină pasul cu concurența și în momentul de față, puteți descărca o nouă versiune de Microsoft Edge, bazată pe Chromium.

Ce este Chromium?

Dacă nu ați mai auzit de Chromium, vă poate amintiți de un alt browser renumit, Google Chrome. Chrome este construit din Chromium, de aceea numele lor sunt atât de asemănătoare.

Chromium este un browser open-source pe care oricine îl poate descărca, utiliza și modifica. Microsoft Edge rulează acum același motor de bază ca și Chrome. Acesta este motivul pentru faptul că Edge a făcut acest salt: dacă este dezvoltat și elaborat în mod corespunzător, Edge poate ajunge ca un pretendent la Chrome și Firefox.

Microsoft Edge este identic cu Google Chrome?

Nu chiar! Microsoft Edge are câteva asemănări cu Chrome, dar este totuși propriul browser. De exemplu, în spațiul în care „ar trebui să fie” sincronizarea contului Google este în schimb o caracteristică de sincronizare a contului Microsoft. Nu vă puteți conecta folosind contul Google, așa că veți avea nevoie de unul Microsoft dacă doriți să beneficiați la maximum de browserul Edge.

De asemenea, deoarece Edge nu este la fel ca și Chrome, nu toate addon-urile Chrome vor funcționa în Edge.

Cum puteți obțineți acest nou browser Edge

Dacă doriți să încercați / instalați Microsoft Edge, puteți face acest lucru pe pagina sa de descărcare. În momentul scrierii articolului, fiind disponibil pentru Windows 10, 8.1, 8 și 7. Dar este disponibil și pentru macOS, Android și iOS.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!