4 modalități de a rula aplicații de Windows pe Mac

4 modalități de a rula aplicații de Windows pe Mac

Indiferent dacă doriți să utilizați aplicații de birou sau să rulați jocuri, există mai multe modalități de a executa programe / aplicații Windows pe Mac.
În acest articol vă vom prezenta patru modalitați de a rula orice aplicație destinată sistemului de operare Microsoft Windows pe un Mac.

1. Virtual Machines

Vă recomandăm să utilizați un program de mașină virtuală, cum ar fi Parallels sau VMWare Fusion, pentru a rula aplicațiile Windows pe Mac fără a reporni Mac-ul.

O mașină virtuală este una dintre cele mai bune modalități de a rula programe destinate Windows-ului. Acestea vă permit să instalați Windows-ul și alte sisteme de operare într-o fereastră pe desktop-ul Mac. Windows-ul va crede că rulează pe un computer real, de fapt rulează într-o aplicație pe Mac.

Există un dezavantaj mare pentru mașinile virtuale: performanța grafică 3D nu este una uimitoare, deci aceasta nu este cea mai bună modalitate de a rula jocuri Windows pe Mac. Poate funcționa jocuri mai vechi – dar nu veți obține cea mai bună performanță. Multe jocuri, mai ales cele mai noi, nu pot fi jucate.

NOTĂ: Pentru performanțe maxime, necesare pentru jocuri, vă recomandăm să instalați Windows-ul cu Boot Camp.

2. Boot Camp

Boot Camp vă permite să instalați Windows-ul alături de macOS pe Mac. Numai un singur sistem de operare poate rula simultan, deci va trebui să reporniți Mac-ul pentru a comuta între macOS și Windows.

Instalarea Windows-ului ca sistem de operare dedicat pe calculatorul dvs. Mac este cea mai bună modalitate dacă doriți să rulați jocuri sau să utilizați aplicații care necesită foarte multe resurse. Când instalați Windows-ul pe Mac, veți utiliza Windows-ul cu o performanță maximă. Mac-ul dvs. va funcționa la fel de bine ca și un PC cu Windows cu aceleași specificații.

Dezavantajul este că nu puteți rula simultan aplicațiile macOS și aplicațiile Windows.

NOTĂ: Ca și în cazul mașinilor virtuale, veți avea nevoie de o licență Windows pentru a instala sistemul de operare pe Mac.

3. Wine

Wine provine din Linux. Permite aplicațiilor Windows să ruleze pe alte sisteme de operare. Wine este o încercare de a rescrie codul Windows de care depind aplicațiile, astfel încât să poată rula pe alte sisteme de operare. Acesta nu va rula orice aplicație Windows și va avea bug-uri cu multe dintre ele. Aplicația Wine AppDB vă poate oferi o idee despre ce aplicații sunt suportate, deși se concentrează pe suportul Linux.

Cu toate acestea, Wine este o modalitate de a încerca să rulați aplicații Windows pe Mac. Deoarece nu este necesar să utilizați Windows-ul, nu aveți nevoie de o licență Windows pentru a folosi Wine. Este gratuit. Doar descărcați Wine sau WineBottler pentru macOS și vedeți cât de bine funcționează pentru aplicația dvs.

4. CrossOver Mac

CrossOver Mac este o aplicație plătită care va executa programe Windows pe Mac. Pentru a realiza acest lucru, CrossOver Mac utilizează codul de Wine, concentrându-se pe sprijinul oficial al programelor populare. Dacă un program acceptat oficial nu funcționează, puteți contacta CodeWeavers și așteptați să-l facă să funcționeze pentru dvs. Plata pentru CrossOver Mac ajută și la dezvoltarea proiectul Wine.

CrossOver oferă o încercare gratuită. Puteți vedea o listă a programelor care rulează bine pe CrossOver înainte de o cumpăra. În timp ce CrossOver se concentrează pe compatibilitate, se bazează încă pe Wine și nu va funcționa chiar perfect.

NOTĂ: CrossOver vă permite să executați jocuri Windows PC pe Mac cu o performanță mai bună decât cea pe care o veți obține într-o mașină virtuală, însă riscați să rulați bug-uri și programe nesuportate.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!