Sfaturi utile pentru un PC mai rapid fără a cheltui vreun ban – Windows 10

Sfaturi utile pentru un PC mai rapid fără a cheltui vreun ban - Windows 10

PC-ul dvs. Windows este prea lent? Puteți adăuga memoria RAM sau puteți cumpăra un SSD, dar care costă bani. Primul lucru care trebuie făcut este să încercați să faceți Windows mai rapid.

Iată câteva sfaturi pentru a oferi PC-ului dvs. un impuls de performanță.

Setați funcția- High Performance

Sistemul de operare Windows este setat să funcționeze eficient din punct de vedere energetic. Utilizați acest sfat numai dacă sunteți dispus să vă creșteți factura electrică și să reduceți performanța bateriei.

Faceți click dreapta pe butonul Start și selectați Power Options
În fereastra Control Panel rezultat, click pe opțiunea Additional power settings -> Show additional plans
Selectați High performance
NOTĂ: Unele PC-uri low-end nu dețin aceste opțiuni.

Anulați opțiunile de aspect

În cazul în care PC-ul dvs. funcționează tot mai lent, puteți câștiga o anumită viteză renunțând la anumite aspecte/efecte vizuale.

Faceți click dreapta This PC (Win 10) și selectați Properties. În fereastra din stânga a panoul de control, selectați Advanced system settings
Aceasta va afișa caseta de dialog System Properties în tab-ul Advanced. Faceți click pe butonul Settings din caseta Performance
Apoi selectați Adjust for best performance

Eliminați programele din Start-up care nu sunt necesare

O mulțime de programe doresc să se încarce automat de fiecare dată când boot-ați. Fiecare dintre acestea încetinește procesul de încărcare, iar altele continuă să încetinească Windows-ul.

Task Manager-ul vă arată toate programele care se încarcă automat la pornire și vă ajută să alegeți pe care să le păstrați
Pentru a vedea acest lucru, faceți click dreapta pe bara de activități (taskbar) și selectați Task Manager. Faceți click pe tab-ul Start-up
În tab-ul Startup veți vedea toate programele încărcate la pornirea sistemului. Pentru a opri automat încărcarea, faceți click dreapta pe program și selectați Disable

Opriți programele care necesită multe resurse

Este posibil ca PC-ul dvs. să ruleze procese care generează o mulțime de resurse. Pentru a afla, faceți click dreapta pe taskbar și selectați Task Manager
În tab-ul Processes, click pe CPU pentru a sorta după utilizarea procesorului

Puteți închide un proces din interiorul Task Manager-ului selectând procesul apoi click pe butonul End task și confirmând decizia.

Dezactivați indexarea căutării

Când căutați un cuvânt în toate fișierele din biblioteca dvs. de documente, rezultatele apar aproape imediat. Tot acest rezultat vine cu un preț. Când nu căutați, indexarea căutării vă încetinește PC-ul.

Dezactivarea indexărilor
1. Deschideți Windows Explorer, faceți click dreapta pe unitatea/partiția C: și selectați Properties
2. În tab-ul General, debifați Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties
3. În tab-ul rezultat, selectați Apply changes to drive C:\, subfolders and files

Curățați unitatea HDD/SSD

Dacă spațiul de stocare intern este aproape complet/plin – fie că este vorba despre un hard disk sau un SSD – acest factor vă va încetini viteza.
NOTĂ: Dacă unitatea dvs. are destul spațiu liber, săriți peste această secțiune.

Faceți click pe butonul de Start și tastați disk, apoi selectați Disk Clean-up
Faceți click pe butonul Clean up system files, apoi șteptați pentru examinare

NOTĂ: Dacă ați efectuat toate aceste sfaturi și PC-ul dvs. funcționează încă lent, ar trebui să vă faceți „timp” pentru a vă actualiza hardware-ul.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!