Sfaturi utile pentru trecerea de la Windows la Mac

Sfaturi utile pentru trecerea de la Windows la Mac

Există o varietate de motive pentru care doriți să treceți de la Windows la macOS; poate ați primit recent un loc de muncă într-un birou care folosește doar Mac-uri. Oricare ar fi motivul, acest articol vă va ajuta să folosiți Mac-ul dvs. la fel de eficient ca un computerul cu Windows.

Dock

Dock-ul este o parte esențială a sistemului macOS, similar cu meniul de pornire și bara de activități a Windows-ului. Dock-ul este modul în care lansați aplicații sau treceți la cele care sunt deja deschise. Este locul unde merge o fereastră când este minimizată și unde se regăsește și „Bin” care funcționează exact ca și coșul de reciclare al Windows-ului. Dock-ul este poziționat de obicei în partea de jos a ecranului, deși poate fi mutat în ambele părți.

Diferențele de bază dintre Windows și macOS

Butoanele de control ale ferestrei din macOS sunt în partea stângă în loc de dreapta.
Pentru a face click dreapta pe Mac fără un buton dreapta, puteți ține apăsat tasta „Control” în timp ce faceți click sau puteți activa click-ul dreapta din System Preferences > Mouse. Magic Mouse-ul va simți poziția degetului și vă va permite să faceți click dreapta.

Comenzi rapide de la tastatură pe Mac.

În cea mai mare parte, acestea sunt aproape identice ca și comenzile rapide din Windows, cu excepția cazului în care Windows folosește CTRL, iar Mac-urile folosesc command / .

Finder

Finder-ul se aseamnă foarte mult cu File Explorer, aici veți găsi mai multe foldere precum „My Documents” care este „Documents”, „Program Files” care este „Applications” și multe altele.

Meniul Apple

Pictograma Apple din colțul din stânga sus al ecranului este butonul pe care va trebui să faceți click pentru a opri computerul, pentru a reporni, pentru a accesa System Preferences și pentru închiderea forțată a aplicațiilor Force Quit.

Bara de meniu

În Windows, bara de meniu apare în fereastra fiecărei aplicație. În macOS, bara de meniu apare întotdeauna în partea de sus a ecranului. Numele aplicației apare cu caractere îngroșate, iar făcând click pe ea, puteți controla preferințele aplicației și multe alte funcții.

Force Quit

Ca orice sistem de operare, uneori programele se blochează pe neașteptate. Când se întâmplă asta, apăsați (⌘) Command + S pentru a încerca să vă salvați munca. Apoi apăsați (⌘) Command + (⌥) Option + Esc. Acesta este echivalentul Windows + Shift + ESC.

System Preferences

Preferințele de sistem poate fi deschis făcând click pe meniul Apple și selectând „System Preferences„. Similar aplicației Windows Settings, System Preferences vă permite să ajustați fiecare aspect al Mac-ului dvs., de la securitate, la hardware pâna la design. Există chiar și câteva funcții care pot face macOS-ul mai confortabil pentru utilizatorii de Windows.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!