Noul update Firefox 57 sub numele de Firefox Quantum

Noul update Firefox 57 sub numele de Firefox Quantum

Firefox Quantum este un nume pentru Firefox 57 pe care Mozilla la lansat pe data de 14 noiembrie 2017. Acum este un browser multi-process cu un design nou, câștigând viteză dar lăsând în urmă extensiile tradiționale Firefox. Dacă ați trecut la Google Chrome, ați putea să-i dați Firefox-ului o șansă. Dacă deja utilizați Firefox, sunteți în căutarea unor schimbări.

Firefox Quantum este mult mai rapid

Să începem cu lucrurile bune pe care toată lumea le va adora: Firefox este acum mai rapid potrivit testelor Mozilla. Firefox Quantum este cu aproximativ de două ori mai rapid decât Firefox 52. Firefox ar trebui să fie mai rapid atunci când accesați pagini web, când comutați între tab-urile browser-ului și nu în ultimul rând în utilizarea interfeței.

Dezvoltatorii browser-ului Firefox au reușit să elimine orice situație de încetinire în procesul de navigare.
NOTĂ: Utilizează mai puțină memorie decât Chrome.

Extensiile Firefox

Extensiile tradiționale Firefox, scrise în XUL, nu mai sunt acceptate. În schimb, Firefox acceptă numai WebExtensions, care sunt asemănătoare cu extensiile Google Chrome și Microsoft Edge. Firefox a sprijinit atât extensiile tradiționale cât și pe cele WebExtensions. Unele dintre extensiile pe care le utilizați pot fi deja WebExtensions care vor continua să funcționeze în mod normal. Cu toate acestea, unele extensii vor fi nefuncționale ca urmare a update-ului.

Design-ul noului browser Firefox


Acum Firefox arată diferit. Este mai mult decât o temă nouă – interfața browser-ului a fost revizuită cu ceva ce Mozilla numeste „Photon Design„. Firefox Quantum funcționează mai bine cu afișaje moderne de înaltă calitate. Dacă utilizați un ecran tactil, acesta are meniuri care vor crește automat în dimensiune atunci când atingeți ecranul, dar ele vor rămâne la dimensiunea normală dacă utilizați mouse-ul. Puteți personaliza bara dvs. de instrumente făcând click dreapta pe ea și selectând “Customize”.

WebAssembly, realitatea virtuală și capturi de ecran

Firefox Quantum dispune de suport pentru WebAssembly care este proiectat pentru a fi un instrument de limbaj de programare de nivel scăzut. Acesta include suport pentru WebVR, care permite site-urilor web să profite din plin de device-uri VR precum Oculus Rift.
Firefox mai adaugă o nouă caracteristică pentru capturile de ecran ale site-urilor Web. Pentru accesare, faceți click pe butonul „” din bara de adrese și apoi faceți click pe „Take a Screenshot„.

Link descărcare Firefox Quantum

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!