Noi caracteristici în macOS 10.14 Mojave

Noi caracteristici în macOS 10.14 Mojave

Apple a continuat tradiția titlurilor după locațiile din SUA, macOS 10.14 poartă numele de Mojave. A fost numit după deșertul care se întinde pe statele din California, Nevada, Utah și Arizona.

Cea mai evidentă adăugare în macOS 10.14 Mojave este introducerea modului dark. Este o caracteristică pe care utilizatorii Mac-ului o așteptau de foarte mult timp. Aceasta arată foarte bine și în aplicații precum Finder, Keynote și Xcode.

Finder în macOS 10.14 Mojave

Finder-ul a fost îmbunătățit, Quick Look a fost actualizat cu comenzi rapide pentru acțiuni, cum ar fi: rotirea imaginilor, marcarea PDF-urilor și tăierea audio și video în linie.

Capturi ecran în macOS 10.14 Mojave

Se pare că Apple și-a revizuit instrumentul de capturi de ecran (aplicația Grab). Versiunea actualizată vine cu noi instrumente de înregistrare a ecranului, un cronometru, cu capacitatea de a vă ascunde cursorul și locații personalizate pentru salvarea imaginilor. Există o nouă cameră Continuity, care utilizează legătura dintre iPhone și Mac pentru a vă permite să faceți fotografii direct de pe iPhone și să le inserați în documentele Mac prin meniul Edit.

Desktop în macOS 10.14 Mojave

Organizarea desktop-ului a primit funcția Stacks, care „stivează” automat fișiere pe baza unor criterii alese de dvs. Grupați fișierele după date, tipuri sau metadate specifice.

O caracteristică interesantă este wallpaper-ul dinamic, care se schimbă în funcție de ora din zi.

MacOS 10.14 Mojave este compatibil cu Mac dvs.?

MacOS 10.14 este compatibil cu modelele Mac lansate la jumătatea anului 2012 sau mai târziu. MacOS Mojave va fi disponibil în această toamnă ca o actualizare gratuită a software-ului pentru Mac-uri.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!