MacOS 10.14 Mojave – despre personalizarea culorilor, modificarea actualizărilor prin System Preferences și multe alte caracteristici noi

MacOS 10.14 Mojave - despre personalizarea culorilor, modificarea actualizărilor prin System Preferences și multe alte caracteristici noi

Pe măsură ce testăm mai în detaliu prima versiune beta a noului sistem de operare MacOS 10.14 Mojave, descoperim că noua actualizarea include o serie de schimbări care merită notate.

Design nou pentru ecranul de blocare

Ecranul de blocare din MacOS 10.14 a primit o revizuire ușoară, cu imagini și fonturi mărite. Nu este o schimbare notabilă, dar este puțin deranjantă la început.

Favicons

În Safari, există favicon în tab-uri. Aceasta înseamnă că veți vedea pictograma unui site web direct în tab-ul respectiv. În timp ce unii vor argumenta că acest lucru va aglomera în continuare interfața tab-urilor, asta va face mai ușoră găsirea un site web, dacă aveți o mulțime de tab-uri deschise. Favicoanele sunt dezactivate în mod implicit și pot fi activate din meniul Preferences din  Safari.

Noi culori de accent

În plus față de noua interfață oferită a modul întunecat (dark), puteți alege acum noi culori de accent personalizate din System Preferences. Noile culori sunt disponibile în meniul „General” și includ albastru, roșu, portocaliu, galben, verde, violet, roz și gri.

Aceste culori accentuate afectează diferite părți ale sistemului de operare, cum ar fi click-urile pe butoane din meniu și multe altele.

Actualizarea software-ului se mută în System Preferences

Poate cel mai important, Apple a mutat meniul Software Update în aplicația System Preferences. Acest lucru pare să fie modul în care Apple se va ocupa de viitoarele actualizări de sistem.

În panoul Software Update, Mac-ul va verifica actualizările și vă va arăta toate cele disponibile. Există, de asemenea, o opțiune pentru activarea actualizărilor automate.

Parole generate automat mai puternice

MacOS 10.14 include suport pentru parole automate puternice în mod implicit:

Safari creează automat, completează automat și stochează parole puternice pentru dvs. Acesta emite parole existente care au fost refolosite în Preferences Safari, astfel încât să le puteți actualiza cu ușurință.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!