Cum se verifică – monitorizează temperatura procesorului pe Mac

Cum se verifică - monitorizează temperatura procesorului pe Mac

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să verificați temperatura procesorului, memoriei ram, procesorului plăcii video și al hdd-ului pe Mac. Pentru toate acestea, vă recomandăm o aplicație numită Mac Fan Control. Acest program este gratuit și vă permite să verificați temperatura tuturor componentelor dvs. Mac și turația ventilatoarelor în RPM (rotații pe minut). Puteți chiar să ajustați manual turația ventilatoarelor, deși nu este o idee bună să faceți des acest lucru.

Pentru a începe, mergeți pe pagina de descărcare Mac Fan Control și selectați versiunea de Mac.
Se va descărca o arhiva ZIP, pe care o puteți dezarhiva prin deschiderea acesteia.

După deschiderea aplicației, veți vedea o listă de ventiloatoare în panoul din stânga și toți senzorii de temperatură pe partea dreapta.

Procesorul va avea temperatura cea mai ridicată din calculatorul dvs. Mac și temperatura cea mai importantă de verificat – dar poate fi interesant să verificați și ceilalți senzori.

În cea mai mare parte, suntem interesați de viteza actuală a ventilatoarelor. Viteza minimă, curentă și maximă sunt afișate în ordinea respectivă. Dacă vedeți temperaturi ridicate ale procesorului – de exemplu, peste 80 sau 90 gr. C – și ventilatorul nu rulează, este posibil să aveți o problemă. Același lucru se întâmplă dacă vedeți o temperatură scăzută a procesorului – să zicem, în jur de 45 gr. C – iar ventilatorul funcționează la viteza maximă.

NOTĂ: Aplicația include și suport în limba română.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!