Cum sa „treceți” peste coșul de gunoi și sa ștergeți instantaneu fișiere în OS X

Cum sa "treceți" peste coșul de gunoi și sa ștergeți instantaneu fișiere în OS X

În Windows, puteți transforma Coșul de reciclare într-o „groapă de gunoi” ținând apăsată tasta „Shift” pentru a șterge definitiv un fișier. Utilizatorii de Mac nu au fost atât de norocoși, până la lansarea sistemului de operare El Capitan (Mac OS X 10.11).

Ștergerea fișierelor de pe OS X nu a fost niciodată un proces deosebit de convenabil. Până la cea mai recentă versiune, utilizatorii de Mac au trebuit să mute fișierele in cos, apoi a goli coșul de gunoi pentru al putea șterge definitiv.

Să presupunem că aveți unele elemente pe care doriți să le ștergeți. Le selectați și apoi faceți click pe meniul „File„. În mod normal, se va spune „Move to Trash (Mută in gunoi)”, dar dacă țineți apăsată tasta „Option” selecția se va schimba in „Delete Immediately (Sterge Imediat …)”.

Veți avea nevoie în continuare pentru a confirma că doriți să ștergeți elementele cu dialogul rezultat.

De asemenea, puteți folosi doar o comandă rapidă de la tastatură. Selectați elementul sau elementele, apoi apăsați Option + Command + Delete. Din nou, un dialog de confirmare va apărea și va trebui să faceți click pe „Delete” pentru a termina procesul.

Desigur, puteți șterge în continuare elementele trăgându-le în coșul de gunoi și apoi golindu-l, dar dacă doriți să accelerati lucrurile un pic, puteți trece de dialog de confirmare, făcând click pe meniul „Finder„, selectând „Preferences (Preferințe)”, și debifarea”Show warning before emptying the Trash (avertizare înainte de a goli) „caseta de sub „Advanced„.

Nu uitați, ștergerea fișierelor în modul instantaneu este ireversibil. Odată ce au fost sterse, s-au sters (cu excepția unor metode dificile și nu întotdeauna fiabile de recuperare a datelor).

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!