Cum se schimbă parola de utilizator în Windows prin intermediul liniei de comandă (Command Prompt)

Cum se schimbă parola de utilizator în Windows prin intermediul liniei de comandă (Command Prompt)

Schimbarea parolei în Windows este simplă. Puteți săriți peste câteva meniuri pentru a schimba parola pentru propriul dvs. cont, dacă folosiți linia de comandă (Command Prompt).
Linia de comandă este excelentă pentru a face rapid sarcini comune. Data viitoare când doriți să modificați o parolă pe PC, încercați metoda aceasta.

Mai întâi, deschideți Command Prompt cu rol de Administrator (presupunând că aveți privilegii de administrator). Pentru aceasta, tastați “cmd” în meniul Start.
Faceți click dreapta pe rezultatul Command Prompt și alegeți Run as administrator.
Tastați următoarea comandă și apăsați Enter pentru a afișa toți utilizatorii sistemului:

net user

Luați notă de numele contului pentru care doriți să schimbați parola, apoi utilizați această comandă. Înlocuiți USERNAME și NEWPASS cu numele de utilizator real și noua parolă pentru cont. În plus, dacă numele de utilizator conține mai mult de un cuvânt, va trebui să-l plasați desparțit:

net user USERNAME NEWPASS
net user USER NAME NEWPASS

După ce ați apăsat Enter pentru a rula această comandă, veți vedea un mesaj care specifică că procesul s-a încheiat cu succes. Acum puteți utiliza noua parolă pentru a vă conecta la acest cont.

NOTĂ: Pentru o securitate suplimentară, puteți utiliza o comandă puțin diferită pentru a împiedica apariția parolei noi pe ecran. Introduceți net user USERNAME * și Windows-ul vă va cere să introduceți o parolă nouă de două ori. Cu toate acestea, nu apare pe măsură ce tastați, asigurându-vă că nimeni din apropiere nu o poate vedea. Dacă vedeți un mesaj de acces refuzat, asigurați-vă că ați pornit Command Prompt ca și administrator. Utilizatorii standard nu pot schimba parola pentru alți utilizatori.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!