Cum se schimbă numele MacBook-ului sau iMac-ului

Cum se schimbă numele MacBook-ului sau iMac-ului

Când configurați pentru prima dată computerul dvs. Mac, Apple îi atribuie automat un nume. Numele Mac-ului dvs. prestabilit este ceva de genul “Numele dvs. MacBook Pro” sau “iMac lui Numele dvs.”.

Contează numele Mac-ului?

Numele computerului dvs. este cel mai frecvent utilizat pentru crearea de rețele și partajare. De exemplu, dacă ați împărtășit un fișier cu alți utilizatori în rețeaua locală, ei vor vedea numele calculatorului dvs. pe computerele lor.

În mod similar, dacă doriți să trimiteți fișiere sau să transferați fișiere video pe computer utilizând AirPlay (sau una dintre multele alternative Airplay), va trebui să cunoașteți numele Mac-ului dvs. pentru a trimite datele către aparatul corect.

Prin urmare, aveți nevoie ca Mac-ul dvs. să fie ușor de identificat. Dacă două sau mai multe computere din rețea au un nume similar, ar fi mai bine să le redenumiți.

Cum se schimbă numele Mac-ului

Pentru a schimba numele unui Mac, urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Faceți click pe pictograma “Apple” din partea stângă a barei de meniuri
  • În meniul care apare, selectați “System Preferences…
  • Localizați pictograma “Sharing” și faceți click pe ea
  • În partea de sus a ferestrei, ștergeți numele curent al Mac-ului
  • Introduceți noul nume dorit
  • Închideți fereastra “Sharing

NOTĂ: Rețineți că schimbarea numelui dvs. de Mac va modifica adresa rețelei locale. Prin urmare, orice aplicație și dispozitive externe care utilizează adresa nu vor mai funcționa. Va fi necesară configurarea la noua adresă.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!