Cum se schimbă numele contul de utilizator pe Mac

Cum se schimbă numele contul de utilizator pe Mac

Probabil în timpul configurării ați greșit numele de utilizator sau v-ați săturat de numele actual și doriți să-l schimbați. Indiferent de motiv, este simplu de modificat numele complet al contului de utilizator, numele scurt și numele directorului Home utilizat pe Mac-ul dvs.

Informații de bază despre contul de utilizator Mac

Numele complet (Full Name): Acesta este numele complet al utilizatorului. Poate fi folosit și ca nume de conectare.
Numele contului (Acount Name): Aceasta este o versiune prescurtată a numelui complet. Mac-ul dvs. sugerează un nume de cont pe baza întregului nume pe care-l introduceți, dar puteți utiliza orice nume doriți. Numele contului este folosit ca numele directorului Home și ca nume de conectare.
Home Directory: Directorul Home și numele contului sunt aceleași. Acestea trebuie să rămână aceleași în orice moment pentru ca contul dvs. de utilizator să funcționeze corect. Directorul Home este localizat în directorul Users al unității de pornire, dar puteți reloca directorul Home oriunde doriți.

Instalare Apple macOS

Schimbarea numelui scurt (afișat) al contului pe Mac

Users & Groups
  • Deschideți “System Preferences” (click pe pictograma din Dock sau selectând System Preferences din meniul Apple)
  • Selectați “Users & Groups
  • Faceți click pe pictograma de blocare din colțul din stânga jos și tastați parola de administrator pentru contul pe care-l utilizați în prezent
  • Click dreapta pe contul de utilizator al cărui nume complet doriți să-l modificați. Din meniul de tip pop-up, selectați “Advanced Options
  • Editați numele care apare în câmpul “Full name
  • Faceți click pe butonul “OK” pentru a salva modificările
Modificare nume cont utilizator Mac
Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!