Cum se pot repara fișierele corupte – deteriorate din Windows

Cum se pot repara fișierele corupte - deteriorate din Windows

O problemă de sistem sau sectoarele necorespunzătoare de pe unitatea hard disk-ului poate duce la deteriorarea fișierelor. Dacă unul dintre fișierele dvs. importante devine corupt, atunci remedierea devine foarte dificilă. Cu toate acestea, există o șansă să reușiți dacă este o problemă minoră sau mai puține date au fost corupte. Sigur că această mică șansă este mai mult decât suficientă pentru dvs. dacă fișierul este important. Și pentru a vă ajuta în acest sens, în acest articol vă vom arăta câteva modalități de a repara fișierele deteriorate sau corupte din Windows.

Modificarea formatul

Schimbarea formatului unui fișier poate ajuta uneori la remedierea acestuia. Este posibil ca fișierul să nu poată fi deschis în forma sa originală, dar ar trebui cel puțin să puteți accesa conținutul fișierului. De exemplu, puteți converti documente Microsoft Word în format PDF sau imagini din format PNG în format JPG.
Există convertoare gratuite disponibile pentru aproape fiecare tip de fișier. Mai jos sunt câteva convertoare populare de fișiere online:
Smallpdf
Online converter
Online Video Converter

Rulați un alt program/software

Un singur format de fișier poate fi deschis de mai multe programe. Fiecare program are propriul algoritm și cerințe pentru deschiderea unui fișier. Este posibil ca programul dvs. să nu poată deschide fișierul, dar un program alternativ ar putea să-l deschidă. De exemplu, un document Word poate fi deschis prin programe alternative precum LibreOffice și chiar Google Docs.
Pentru a deschide un fișier video corupt, încercați să utilizați player-ul media VLC în locul player-ului încorporat din Windows.

Odată ce aveți programul alternativ, faceți click dreapta pe fișier și plasați cursorul peste opțiunea “Open with”. Programul alternativ ar trebui să fie acolo. Dacă nu, faceți click pe „Choose default program” pentru a deschide toate aplicațiile instalate.

Executați scanarea SFC

Scanarea SFC ajută la căutarea fișierelor de sistem corupte și le remediază automat. Dacă un fișier de sistem anume împiedică deschiderea fișierului sau fișierul în sine este un fișier de sistem, atunci executarea scanării SFC ar trebui să o remedieze.
Deschide Command Prompt și tastați: sfc / scannow și apăsați “Enter”, apoi scanarea va începe.

Executați verificarea discului (Disk Check)

Uneori, un fișier devine corupt dacă apare un sector “bad” pe unitatea hard disk. Verificarea scanării poate căuta sectoarele “bad” și le poate repara. Odată stabilit, există șansa ca fișierul dvs. să devină din nou accesibil.
Pentru a rula Check Disk, deschideți din nou “Command Prompt” și tastați: chkdsk. Când apăsați “Enter”, unitatea hard disk va fi scanat, iar erorile și sectoarele defecte vor fi reparate automat, dacă este posibil.

Utilizați un software dedicat de reparare a fișierelor

Aceasta este ultima speranta pentru repararea/fixarea fisierului. Fișierul trebuie să fie foarte important pentru dvs. deoarece aproape toate instrumentele de reparare necesită o achiziție pentru a repara complet un fișier. De obicei, aceștia vin cu demo-uri pentru a repara parțial fișierul sau pot să vă spună doar dacă este reparabil sau nu. Există diferite instrumente de reparare pentru diferite tipuri de fișiere, mai jos este o listă a tuturor instrumentelor populare de reparare a fișierelor.

Hetman File Repair: Poate repara fișierele de imagini corupte
Office Fix: Poate repara formatele de fișiere Microsoft Office, cum ar fi fișierele Word sau Excel
Digital Video Repair: Un instrument gratuit pentru a repara fișierele video corupte
Zip Repair: Poate repara fișierele .zip corupte
File Repair: Site-ul listează zeci de instrumente de reparare pentru diferite formate de fișiere
MP3 Repair Tool: Un instrument gratuit pentru a repara fișiere MP3 corupte

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!