Cum se pot personaliza informațiile producatorului din fereastra “System” în Windows 10

Cum se pot personaliza informațiile producatorului din fereastra “System” în Windows 10

Dacă ați achiziționat un PC de la un anume furnizor, probabil ați văzut trecute informațiile producătorului în fereastra „System„.
În acest articol veți învăța cum puteți schimba sau chiar adăuga propriile date.

Când deschideți panoul de informații ale sistemului Windows 10 (fereastra „System”), găsiți informații utile, cum ar fi: modelul de procesor, capacitatea de memorie RAM instalată, versiunea de Windows executată. Dacă utilizați un PC/Laptop “pre-construit”, fereastra “System” vă va arată informațiile producătorului, site-ul și numărul telefonic de suport, intervalul orar de suport și chiar un logo. Aveți posibilitatea să personalizați aceste informații.

Pentru a schimba/adauga informații producătorului în orice versiune de Windows, aveți nevoie de a face câteva modificări în “Windows Registry”.

NOTA:Registry Editor” este un instrument puternic și utilizarea greșită poate face sistemul instabil sau chiar nefuncțional. Acesta este un truc destul de simplu. Dacă nu ați lucrat cu el faceți o copie de rezervă înainte de a face modificări.

Deschideți “Registry Editor” prin apăsarea Start (Logo Win – stanga jos) și tastați „regedit„. Apăsați Enter pentru a deschide “Registry Editor” și aprobați permisiunea de a face modificări în PC/Laptop.
În “Registry Editor” utilizați bara laterală din partea stângă pentru a naviga la următoarea cheie:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ OEMInformation

 În cazul în care PC-ul are deja informațiile producătorului, veți vedea mai multe valori (ex: Manufacturer, SupportHours, SupportPhone, SupportURL, Logo) . Dacă PC-ul nu are aceste valori, va trebui să le adăugați. Puteți adăuga următoarele valori:

Manufacturer
SupportHours
SupportPhone
SupportURL
Logo
Nu trebuie să adăugați toate valorile, doar cele care doriți să apară. Pentru a adăuga o valoare, faceți click dreapta în fereastra din dreapta și selectați New> String Value. Folosiți unul dintre numele din lista de mai sus și asigurați-vă că este denumit exact așa cum arată mai sus, fără spații.

Când aveți valorile adăugate (sau în cazul în care acestea au fost deja prezente), faceți dublu-click pe fiecare valoare pentru a deschide fereastra de proprietăți, tastați informațiile pe care doriți să fie afișate, în caseta ”Value” și apoi faceți clic pe „OK„.

Dacă adăugați un logo, trebuie doar să tastați calea completă a imaginii pe care doriți să o utilizați. În mod alternativ, în cazul în care valoarea există deja și doriți să folosiți calea curentă, puteți lăsa valoarea în forma prestabilită, care este în mod implicit:

C: \ Windows \ System32 \ oemlogo.bmp

Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți acel fișier cu o imagine care să aibe același nume si extensie. Pentru a înlocui fișierul, va trebui să aveți privilegii administrative deoarece modificarea se face într-un dosar de sistem. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți un logo mic în jurul valorii de 100 × 100 pixeli.

Când ați terminat de adăugat informațiile pe care le-ați dorit, puteți închide fereastra “Registry Editor”.
Modificarile vor avea loc imediat, astfel încât nu este nevoie să reporniți PC-ul/Laptop-ul. Toate informațiile introduse vor apărea în fereastra „System„.

Dacă doriți vreodată să eliminați modificările, navigați la cheia OEMInformation și ștergeți toate valorile cu excepția valorii „default„. În cazul în care doriți să restaurați informațiile pe care le-ați avut anterior, va trebui să modificați fiecare valoare pentru a pune informațiile vechi înapoi.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!