Cum se poate folosi/activa click-ul dreapta în OS X

Cum se poate folosi/activa click-ul dreapta în OS X

Una dintre practicile des intâlnite si cele mai înrădăcinate ale unui utilizator de PC este click-ul dreapta. Din păcate Mac-urile nu folosesc un click-dreapta, mai mult decât atât, secundarul-click este dezactivat pe Mac-uri în mod implicit. Din fericire, setarea este foarte simplă.

Mai jos sunt trei moduri de a folosi/activa click dreapta pe Mac:

1. Țineți apăsată tasta Control (ctrl) în timp ce faceți click pe trackpad. Ținând apăsată tasta de control în timp ce apăsați pe trackpad deschideți meniul de opțiuni-click dreapta.

CTRL + Click

2. Asociați colțul din dreapta sau din stânga jos al trackpad-ului ca un click dreapta. Unii useri de PC vor face click pe colțul de jos al trackpad-ului în încercarea de a deschide meniul de opțiuni de click dreapta. Din fericire, Apple a făcut posibilă păstrarea acestei functii. Aveți posibilitatea să atribuiți din partea dreaptă jos sau colțul din stânga jos al trackpad-ului funcția click dreapta.

Click dreapta sau stanga jos mac

3. Faceți click pe trackpad, folosind două degete. Aceasta este, probabil, cea mai simpla metodă dintre cele trei. Configurarea click-ului dreapta urmează aceeași procedură ca cea de mai sus, cu o singură excepție: în meniul vertical sub secundar, selectați „clic sau atingere cu două degete”.

Click cu doua degete mac os x

 

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!