Cum se pot afișa fișierele și folderele ascunse din Mac OS X și MacOS Sierra

Cum se pot afișa fișierele și folderele ascunse din Mac OS X și MacOS Sierra

Mulți useri nu-și dau seama că există o gamă foarte mare de fișiere ascunse și foldere în Mac OS X și MacOS Sierra. Celor de la Apple le place să păstreze lucrurile simple pentru utilizatorii săi și “ascunde” multe fișiere și foldere departe de ochii indiscreți.
Păstrarea fișierelor ascunse este o funcție “plictisitoare” pentru utilizatorii experimentați de Mac care caută să optimizeze sistemul de operare Mac OS X și MacOS Sierra. Acest truc este ideal pentru utilizatorii care doresc să devină mai integrați în device-urile lor Apple.

Afișarea fișierele ascunse folosind Terminalul
Aplicația Terminal vă permite să controlați Mac OS X sau MacOS Sierra folosind linia de comandă pentru a introduce comenzi Unix.

Deschideți Terminal (click Spotlight> tastare Terminal și Enter/Return)

Copiați și inserați în terminal ambele linii enumerate mai jos, apoi apăsați Enter/Return după fiecare linie:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES

killall Finder

 

Ascundeți fișierele “ascunse” folosind Terminalul
Revenirea la starea lor nativă a fișierelor și folderelor “ascunse” folosind Terminal este la fel de ușor. Utilizați aceeași comandă, dar la finalul comenzii treceți “NO”

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles NO

killall Finder

Fișiere ascunse nu vor mai fi vizibile.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!