Cum se instalează și gestionează fonturile din aplicația Settings în Windows 10

Cum se instalează și gestionează fonturile din aplicația Settings în Windows 10

Windows 10 include o nouă modalitate de a instala și de a gestiona fonturi chiar din aplicația Settings. Puteți descărca chiar și fonturile din magazin. Vechiul instrument Fonts din Control Panel este încă disponibil, dar nu mai este singura opțiune.

Pentru a găsi aceste opțiuni, mergeți la Settings > Personalization > Fonts. Veți vedea o listă a tuturor fonturilor instalate pe PC, completată de o casetă de căutare.

NOTĂ: Această caracteristică a fost adăugată în noua actualizare a Windows-ului 10 – April 2018. Dacă nu vedeți opțiunea Fonts din aplicația Settings, nu ați instalat încă actualizarea.

În mod normal, Windows-ul instalează fonturi numai pentru limbile pe care le utilizați. De exemplu, dacă instalați o versiune în limba engleză a Windows-ului, va instalează fonturile de care aveți nevoie pentru setul de caractere latin și nu fonturile utilizate pentru limbile cu alte seturi de caractere. Pentru a instala fonturi pentru alte limbi, faceți click pe opțiunea „Download fonts for all languages” din colțul din dreapta sus al panoului Fonts.

Aceste fonturi vor avea nevoie de spațiu suplimentar pe hard disk, deci nu ar trebui să instalați aceste fonturi decât dacă aveți nevoie de ele.

Pentru a elimina un font din sistem, faceți click pe el în lista Fonts, apoi faceți click pe butonul „Uninstall„. Acest ecran arată o previzualizare a fontului selectat în diferite dimensiuni și afișează calea spre fișierul de fonturi din sistemul dvs.

NOTĂ: Nu vă recomandăm să dezinstalați fonturile decât dacă le-ați instalat și nu le mai doriți. Multe fonturi sunt incluse în Windows și în aplicațiile pe care le-ați instalat și sunt necesare pentru o afișare corectă.

Windows-ul vă permite să instalați fișiere de fonturi în format TrueType (.ttf), OpenType (.otf), TrueType Collection (.ttc) sau format PostScript Type 1 (.pfb + .pfm). Cu toate acestea, nu puteți face acest lucru din panoul Fonts din aplicația Settings. Trebuie să le instalați dintr-o fereastră de File Explorer.

Pentru a instala un fișier de fonturi, fie faceți click dreapta pe el și selectați comanda „Install„, fie faceți dublu click pe font pentru o previzualizare, apoi faceți click pe butonul „Install„. Fontul va apărea în fereastra Fonts și în alte aplicații din sistem.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!