Cum se face downgrade de la Windows 10 la Windows 7 sau Windows 8.1

Cum se face downgrade de la Windows 10 la Windows 7 sau Windows 8.1

Ați descărcat Windows 10, v-ați jucat cu noile sale caracteristici, dar ați realizat că acest sistem de operare nu vă atrage sau nu se potrivește nevoilor dvs. Ce e de făcut acum? Ei bine, puteți face downgrade la o versiune anterioară de Windows.

În funcție de modul în care ați facut upgrade-ul la Windows 10, opțiunea downgrade ar putea varia. Mai jos veți găsi toate modurile in care ați fi putut face upgrade la Windows 10, precum și procedura corespunzătoare downgrade-ului la o versiune anterioară de Windows. Selectați opțiunea corectă pentru computerul dvs. și urmați procedura. Dar înainte de a începe, asigurați-vă că ati salvat toate fișierele importante pe o unitate flash sau un hard-disk.

       1. Ați făcut upgrade la Windows 10 din Windows 7 și Windows 8.1, folosind Windows Update.

Dacă ați făcut upgrade-ul cu Windows 7 și Windows 8.1 la Windows 10 prin Windows Update în ultimele 30 de zile, compania Microsoft vă ofera o optiune rapidă de a revenii la versiunea anterioară.

Dacă utilizați această metodă, sistemul de operare este capabil să facă singur downgrade-ul, ceea ce înseamnă că toate datele ar trebui să rămână intacte (salvate). Cu toate acestea, vă recomandăm sa nu uitați de un backup la toate datele.

  • Deschideți Start Menu, apoi click pe Settings.
  • In aplicatia Settings, selectez Update & security.
  • Selectați Recovery.
  • Selectați Go back to Windows 7 sau Go back to Windows 8.1.
  • Selectați Get started, va reveni computerul la o versiune mai veche.

windows_10_windows_8_downgrade

In timpul procesului, Microsoft vă va solicita, de asemenea, motivul pentru care ați facut trecerea înapoi la Windows 7 / Windows 8.1. Puteți selecta între oricare dintre motivele pre-menționate, sau a oferi feedback. Odată ce ați trecut, faceți click pe butonul Next.

       2. În cazul în care au trecut deja mai mult de 30 de zile de când ați actualizat computerul la noul sistem de operare, procedura de mai sus nu va mai fi valabila. Deoarece, Microsoft salvează toate datele importante de pe sistemul de operare anterior într-un folder denumit „Windows.old” pe hard disk. După perioada de 30 zile, datele sunt șterse pentru a castiga spațiu.

Acești utilizatori va trebui să șterga manual Windows-ul 10 de pe hard-drive și de a instala Windows 7 sau Windows 8.1. Iată cum puteți face acest lucru.

Ai făcut o instalare curată (folosit un DVD / un stick usb) pentru a actualiza la Windows 10 (sau Windows 10 Technical Preview)

Dacă ați făcut o instalare de Windows 10, sau în cazul în care mai mult de 30 de zile au trecut de când ați facut upgrade la Windows 10, puteți folosi metoda următoare.Asigurați-vă că ati facut o copie de rezervă la toate datele înainte de a începe, deoarece o instalare nouă implică ștergerea / formatarea partiției, ceea ce înseamnă că veti pierde totul de pe această partiție.

Introduceți dvd-ul sau stickul usb bootabil cu Windows 8 / 8.1 / Windows 7, și porniți.
Urmați restul pașilor de instalare, inclusiv formatarea partiției care conține Windows-ul 10 existent. Rețineți că, dacă ați ales să ștergeți sau formatați o partiție, veți pierde toate datele de pe acesta.

Odată ce ați terminat cu configurarea va fi necesar să instalați driverele sistemului dvs. pentru a vă asigura că totul funcționează corect.

Acum, copiați înapoi datele din copia de siguranță si gata revenirea la windows-ul dorit.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!