Cum se dezactivează serviciile de localizare pe Mac

Cum se dezactivează serviciile de localizare pe Mac

Unii utilizatori de Mac doresc să dezactiveze complet funcțiile de localizare, acest lucru nu este recomandat pentru majoritatea proprietarilor de Mac, însă dezactivarea tuturor funcțiilor de localizare poate fi dorită din motive de securitate și de confidențialitate.

Dezactivarea serviciului de localizare pe Mac este destul de simplă, însă trebuie să rețineți că prin dezactivarea serviciilor de localizare, Mac-ul va pierde capacitatea de a utiliza funcții importante cum ar fi Find My Mac și chiar și sarcini simple, utilizarea aplicației Google Map pentru a obține indicații de orientare din locația dvs. curentă. În consecință, utilizatorii de Mac ar trebui să dezactiveze selectiv funcția de localizare pentru aplicațiile pe care nu doresc să le utilizeze.

Cum să dezactivați toate serviciile de localizare pe Mac

Comutarea acestei setări va dezactiva toate funcționalitățile bazate pe locația geografică:

  • Accesați meniul Apple (click pe logo-ul Apple colț stânga sus) și selectați „System Preferences…

  • Click pe „Security & Privacy
  • Accesați tab-ul „Privacy

  • Selectați „Location Services” din meniul din stânga
  • Faceți click pe butonul de deblocare din colț stânga jos pentru a putea efectua modificări, apoi autentificați-vă cu ajutorul unui cont de administrator

  • Debifați caseta de lângă „Enable Location Services
  • Confirmați că doriți să dezactivați serviciile de localizare selectând opțiunea „Turn Off

NOTĂ: Cu serviciile de localizare dezactivate, nicio aplicație sau serviciu Mac nu va putea utiliza locația curentă a Mac-ului.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!