Cum se dezactivează accelerarea hardware în Google Chrome

Cum se dezactivează accelerarea hardware în Google Chrome

Fiind unul dintre cele mai populare browsere web existente, platforma Google servește milioane de utilizatori în fiecare zi. Nu ar trebui sa fie o surpriza atunci cand apar probleme. În acest articol, vom discuta despre accelerarea hardware.

Ce este accelerarea hardware?

În cazul browser-ului Google Chrome, accelerarea hardware este atunci când browser-ul plasează o parte din sarcini placii grafice. Acest lucru tinde să fie un lucru bun, deoarece placa grafică este destinată muncii grele. Prin trecerea sarcinilor către GPU, CPU-ul dvs. este disponibil pentru a face alte lucruri.

Totuși, aceasta nu este o soluție perfectă. Există un număr infinit de configurații software, iar calculatorul fiecăruia este diferit. Uneori, utilizatorii raportează că accelerația hardware face ca dispozitivul să funcționeze mai lent decât în medie, cauza fiind o problemă hardware a placii grafice sau a driver-ului video.

NOTĂ: Oprirea accelerației hardware poate îmbunătăți durata de viață a bateriei.

Cum să opriți accelerarea hardware în Google Chrome

Dacă considerați că accelerarea hardware este motivul slabei performanțe în browser-ul Google Chrome, urmați acești pași pentru a remedia problema.

  • Deschideți browser-ul Chrome
  • Click pe cele trei puncte verticale din colțul dreapta sus și selectați “Settings
  • Derulați în jos pe pagina Settings și faceți click pe „Show Advanced Settings
  • Apoi, derulați în jos până găsiți opțiunea „Use hardware acceleration when available
  • Asigurați-vă că nu este bifată

Acum că ați dezactivat accelerarea hardware în Google Chrome, sperăm că performanța în navigare va fi mai bună.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!