Cum se creează shortcut-uri – comenzi rapide în Mac OS X

Cum se creează shortcut-uri - comenzi rapide în Mac OS X

Există unele fișiere, foldere sau aplicații pe care ați dori să le accesați în mod regulat, care sunt destul de ascunse în Mac-ul dvs. În acest articol vă vom arăta cum să creați comenzi rapide utilizând o funcție implementată în macOS X.

Faceți o scurtătură către un fișier, un dosar sau o aplicație în Mac

Dacă aveți un element pentru care doriți să creați o comandă rapidă, puteți face acest lucru selectând acel element și apoi făcând click pe “File” în bara din partea de sus a ecranului Mac sau făcând click dreapta pe element. În meniul pe care-l vedeți acum, alegeți “Make Alias”.

Puteți să mutați comanda rapidă creată oriunde doriți, făcând click și trăgându-l (ex. pe desktop).

O modalitate chiar mai ușoară de a crea o comandă rapidă este să țineți apăsată tasta command (Cmd) + L după selectarea elementului. Puneți-l pe desktop sau în altă locație convenabilă dvs.
Pentru găsirea elementul original pentru o comandă rapidă, selectați shortcut-ul și din bara de meniu stănga sus, selectați File> Show Original.

Cum se adaugă o comandă rapidă în Dock

Dock-ul este un loc bun pentru găzduirea celor mai importante shortcut-uri. Puteți adăuga unul făcând click și trăgând un fișier, o aplicație sau un dosar (nu trebuie să fie deja o comandă rapidă) direct în partea dreaptă a dock-ului, lângă coșul de gunoi.

NOTĂ: Comanda rapidă nu va muta elementul din locația sa originală.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!