Cum se convertește un fișier PDF într-un document text editabil – doc, docx, txt, odt – GRATUIT

Cum se convertește un fișier PDF într-un document text editabil - doc, docx, txt, odt - GRATUIT

Adobe PDF este la îndemână ori de câte ori aveți nevoie pentru a distribui informații și pentru a fi sigur că este văzut în același mod de către toți destinatarii.

Fișierele PDF sunt greu de editat, cu excepția cazului în care plătiți pentru Adobe Acrobat (versiunea completă), va trebui să căutați un instrument specific pentru a edita textul PDF-urilor. Multe dintre acestea sunt disponibile pe diferite platforme, însă pentru o metodă ușoară și gratuită care funcționează pe toate tipurile de desktop-uri și dispozitive mobile, puteți utiliza Google Docs.

Dacă aveți pregătit fișierul PDF, deschideți drive.google.com în orice browser și conectați-vă la contul dvs. Google.

Încărcați fișierul PDF din fișierele locale făcând click pe butonul albastru din stânga „New” (Ex. NOU), apoi pe „File upload” (Ex. Încărcați un fișier). Selectați PDF-ul și așteptați ca acesta să fie încărcat pe server-ul Google.

Odată ce fișierul este în drive-ul dvs., faceți click dreapta și selectați “Open with„, apoi faceți click pe „Google Docs„. Documentul PDF se va deschide într-o nouă filă de browser din interfața Google Docs.

De aici puteți edita orice text din documentul PDF ca și cum ar fi un fișier standard de text. Puteți edita orice text din această fereastră și puteți salva online în Google Docs pentru a edita mai târziu. Dacă doriți mai un fișier de document standard pentru o aplicație de text offline, faceți click pe “File”, apoi pe “Download as”. Aici puteți alege dintre formatele Docx, ODT, TXT, RTF astfel încât să le puteți deschide în Microsoft Office. Faceți click pe cel dorit și va fi imediat descărcat în directorul dvs. desktop.

NOTĂ: Aveți acum o copie salvată și editabilă a PDF-ului original compatibilă cu orice aplicație de editare text.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!