Cum se adăuga si elimină cu ușurință programe în Ubuntu 15.10

Cum se adăuga si elimină cu ușurință programe în Ubuntu 15.10

Dacă utilizați Windows-ul, sunteți familiarizat cu Add/Remove Programs – instrumentul din panoul de control al Windows-ului. Acesta listează programele instalate pe sistemul dvs. și oferă o metodă ușoară de dezinstalare cu doar câteva click-uri.

Windows 10

Ubuntu software center

 

 

 

 

 

 

 

 

În Ubuntu, puteți adăuga și elimina programe foarte usor folosind Software Center Ubuntu. De fapt, este mai ușor de instalat software-ul decât în ​​Windows. Când doriți un anumit tip de program in Windows, aveți nevoie pentru a căuta on-line soft-ul si eventual, sa-l cumperati. Apoi, îl descărcati și instalati.

Pentru a accesa Centrul de Software Ubuntu, faceți click pe pictograma
Cand Software-ul Centrul de Ubuntu se deschide, faceți click pe „installed” (instalat) din bara de instrumente din partea de sus a ferestrei.
Se va afisa o listă de categorii. Faceți click pe categoria în care ar trebui să fie amplasat programul pe care-l doriți eliminat.

remove programs ubuntu

Puteți căuta, de asemenea software-ul instalat utilizând caseta de căutare din colțul din dreapta sus al ferestrei.
Când găsiți programul dorit, faceți click pe el pentru a afișa opțiunile. Apoi click pe “More info” (Mai multe informații) pentru a vedea mai multe detalii despre program. Se va afisa o descriere și câteva capturi de ecran ale programului respectiv. Pentru a dezinstala programul, faceți click pe “Remove“.

După cum am menționat la începutul acestui articol, puteți instala  programe utilizând Software Center Ubuntu. Dacă sunteți încă pe ecran „Installed” (instalat), faceți click pe „All Software” (Toate programele) din bara de instrumente pentru a afișa toate programele disponibile. O listă de categorii se afișează pe partea stângă si recomandate in partea din dreapta.

Faceți click pe una din categoriile din stânga, care probabil conține programul pe care doriți să instalați.
Derulați prin lista de programe până când găsiți programul pe care doriți să instalați și selectați-l. Faceți click pe program, apoi „Install” de pe partea dreaptă a ecranului.

La „remove” cat si la „install” aveti nevoie de a va autentifica cu parola de administrator.

Odată ce programul este instalat, butonul „Install” devine „Remove„. Programul va fi, de asemenea, enumerat în lista de programe instalate, atunci când faceți click pe „installed” (instalat) pe bara de instrumente.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!