Cum să verificați dacă computerul / desktop-ul dvs. are Bluetooth

Cum să verificați dacă computerul / desktop-ul dvs. are Bluetooth

Bluetooth-ul este aproape pe toate dispozitivele mobile, dar este destul de rar să-l găsim într-un PC. În acest articol vă vom arăta cum să verificați dacă PC-ul dvs. are Bluetooth.

Tehnologia Bluetooth permite dispozitivelor electronice să comunice între ele pe o rază scurtă, cea mai frecvent utilizată pentru căști. Telefoanele mobile au avut această tehnologie încorporată și o veți găsi și pe majoritatea laptopurilor, însă PC-urile desktop sunt o chestiune diferită, deoarece funcționalitatea Bluetooth tinde să nu vină ca standard.

Cum să verificați dacă computerul dvs. PC are Bluetooth

În primul rând, va trebui să deschideți Device Manager
Puteți găsi acest lucru căutând în bara de căutare din stânga jos a ecranului dvs. sau accesând Control Panel > Hardware and Sound, apoi făcând click pe Device Manager.
Odată ce este deschis, veți fi întâmpinat de o fereastră ce include toate componentele și desktop-ului dvs.

PC-ul pe care-l folosesc nu are funcționalitate Bluetooth, dar dacă ar exista, aș avea o secțiune numită „Bluetooth Radios„. Secțiunile sunt listate în ordine alfabetică, așa că ar fi existat chiar în partea de sus.
Dacă vedeți „Bluetooth Radios„, atunci PC-ul dvs. are capacitatea de a utiliza Bluetooth. În caz contrar, aceasta poate fi sub secțiunea „Network adapters” puțin mai jos.

Dacă ceva din această secțiune specifică „Bluetooth” atunci aveți noroc și PC-ul dvs. are funcționalitate Bluetooth.

NOTĂ: Dacă nu aveți posibilitatea de a utiliza Bluetooth pe PC, puteți cumpăra un USB Bluetooth care se va conecta la PC și va permite conectarea PC-ului la dispozitivele Bluetooth.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!