Cum să verificați actualizările sistemului de operare Microsoft Windows

Cum să verificați actualizările sistemului de operare Microsoft Windows

Sistemul de operare Windows este important să se actualizeze. Dacă nu ați folosit calculatorul o perioadă de timp și doriți să vă asigurați că sistemul este actualizat cu cel mai recent software, va trebui să verificați manual actualizările.

Apăsați butonul Windows (colț stănga jos) sau butonul Search și tastați „check for updates”, apoi apăsați Enter sau faceți click pe primul rezultat. Acest lucru vă va trimite pe pagina dedicată actualizării (Windows Update) din aplicația Settings – Windows 10, dacă utilizați Windows 7 – Control Panel.

Rezultatul vă arată ultima dată când Windows-ul a fost conectat la un server Microsoft pentru a verifica cele mai recente actualizări. Faceți click pe butonul „Check for updates„. După câteva secunde, veți afla dacă rulați cea mai recentă versiune de Windows sau nu.

NOTĂ: Utilizatorii sistemului de operare Windows 7 vor vedea o fereastră ușor diferită dar cu aceleași opțiuni.

Dacă sistemul este actualizat la zi, felicitări. Dacă nu, faceți click pe „Install updates” urmați instrucțiunile pentru a descărca și instala actualizările. Este posibil să vi se solicite să reporniți computerul după începerea procesul de actualizare, astfel încât să salvați orice lucrare deschisă.

În mod normal, nu ar trebui să verificați manual actualizările. În mod implicit, toate versiunile de Windows vor descărca și instala automat actualizările. Dacă ați dezactivat această caracteristică, ar trebui s-o reporniți. Actualizările automate vă mențin computerul în siguranță.

Windows 10 nu permite utilizatorilor să dezactiveze complet actualizările, însă dacă sunteți preocupat de a fi nevoit să reporniți calculatorul și să pierdeți timpul, există o modalitate de a vă programa instalarea actualizărilor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!