Cum să vedeți ce aplicații au acces la datele dvs. pe Mac

Cum să vedeți ce aplicații au acces la datele dvs. pe Mac

Există o mulțime de modalități de a vă proteja confidențialitatea, de la oprirea aplicațiilor de a accesa datele de locație până la refuzarea accesului aplicațiilor la contactele dvs. În calitate de utilizator Mac, aveți câteva opțiuni pentru a vă asigura laptopul sau computerul Mac.

Permisiunile aplicațiilor pe Mac

Pentru a afla căror aplicații le-ați acordat permisiunea de a accesa datele dvs., procedați în felul următor:

  • Deschideți “System Preferences” și accesați secțiunea “Security & Privacy”.
  • Faceți click pe tab-ul “Privacy”.
  • Veți vedea câteva categorii de date pe care aplicațiile Mac le pot accesa: informații despre locație, contacte, calendare, mementouri, fotografii și analize Mac. Există, de asemenea, o filă de accesibilitate care afișează aplicații pe care le-ați permis să le controlați.
  • Faceți click pe fiecare categorie pentru a vedea ce aplicații au acces la datele dvs. Dacă orice aplicație are acces la datele dvs., faceți click pe caseta de selectare de lângă numele aplicației pentru a dezactiva accesul.

NOTĂ: Apple va oferi, utilizatorilor mai mult control asupra tipurilor de date pe care aplicațiile le pot accesa în cea mai recentă versiune a sistemului de operare: Mojave. Actualizarea va adăuga controlul asupra aplicațiilor care pot accesa camera și microfonul dvs.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!