Cum să vă securizați complet Mac-ul doar prin câțiva pași

Cum să vă securizați complet Mac-ul doar prin câțiva pași

Mac-urile sunt destul de sigure în mod implicit, dar asta nu le face invulnerabile. Utilizați aceste sfaturi pentru a vă asigura că vă securizați Mac-ul complet.

Porniți FileVault

FileVault este un sistem de criptare pe întregul disc. Împachetează tot conținutul discului într-un strat de criptare. Asta înseamnă că, chiar dacă atacatorii au acces fizic la hard disk, nu pot decripta datele fără parolă.

FileVault este activat în mod implicit în toate Mac-uri noi. Dar dacă aveți un Mac mai vechi sau ați folosit o clona Time Machine pentru a copia fișierele pe noul dvs. Mac, este posibil ca FileVault să nu fie pornit. Puteți ajusta acest lucru în ”Security & Privacy” din “System Preferences”.

Alegeți și folosiți o parolă de logare complexă

Asigurați-vă că ați setat Mac-ul să solicite parola de îndată ce acesta intra în modul de sleep. Dezactivați autentificarea automată și asigurați-vă că ați setat ca Mac-ul dvs. să între în modul de sleep după câteva minute de inactivitate.

Utilizați Find My Mac

Porniți „Find My Mac” din panoul “System Preference” > “iCloud”. Aceasta utilizează conexiunea Wi-Fi a calculatorului dvs. Mac pentru a urmări locația sa fizică. Dacă dispozitivul este pierdut sau furat, puteți afla unde este localizat.

Acest lucru vă va permite să ștergeți de la distanță Mac-ul. Chiar dacă nu puteți recupera dispozitivul, puteți să vă asigurați că informațiile nu ajung pe mâini greșite.

Asigurați-vă că Firewall-ul este activat și activați modul Stealth

În mod prestabilit, firewall-ul Mac-ului trebuie să fie pornit. Dacă l-ați dezactivat, aruncați o privire în tab-ul “Firewall” al panoului “Security & Privacy”.

Puteți activa protecția suplimentară activând modul “stealth”. Mac-ul nu va răspunde la aplicațiile de scanare de rețea, cum ar fi ping-ul. Puteți găsi setarea în fereastra „Firewall Options …” din panoul “Firewall”, în partea de jos.

Activați partajarea (Sharing) doar când aveți nevoie de ea

Dacă utilizați frecvent Mac-ul într-o rețea de domiciliu, este posibil să aveți activată partajarea de fișiere. Dacă folosiți vreodată computerul într-o rețea pe care nu o controlați complet, trebuie să-l dezactivați.

Cel mai bine este să activați opțiunile “Sharing” numai atunci când aveți nevoie. Acestea includ partajarea fișierelor și partajarea imprimantelor. Este bine să închideți toate porturile când vă aflați într-o rețea publică.

Criptați copiile de rezervă

Orice utilizator inteligent va avea un sistem de backup. Dar dacă backup-urile nu sunt la fel de sigure ca unitatea principală, ele reprezintă o vulnerabilitate. Asigurați-vă că criptați copiile de rezervă din panoul de preferințe ale aplicației “Time Machine”. De asemenea, asigurați-vă că criptați orice alte backup-uri pe care le aveți, indiferent dacă este vorba de un disc clonat sau de copii de rezervă pe web.

Securizați-vă activitatea din rețea (Router-ul)

Asigurați-vă că utilizați cel mai actual firmware pentru router și că utilizați o parolă sigură și complexă. Dacă dați parola unei persoane, schimbați-o imediat ce ați terminat.

NOTĂ: Utilizați pașii de securitate care sunt necesari pentru a vă compensa nivelul de risc.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!