Cum să vă protejați unitatea externă – HDD – hard disk-ul prin parola – criptare pe Mac

Cum să vă protejați unitatea externă - HDD - hard disk-ul prin parola - criptare pe Mac

Nu trebuie să vă explic faptul că este important să vă asigurați drive-urile externe, din moment ce pot fi accesate de oricine, este întotdeauna mai bine să-l protejați prin criptare. Un hard disk criptat va necesita întotdeauna o parolă înainte ca oricine să poată accesa conținutul său. Deci, dacă nu ați securizat hard-ul dvs. extern până acum, acesta este modul de protejare prin parolă a unităților hard disk externe pe Mac.

Protejarea unei unități hard disk externe pe Mac

Există două metode diferite pe care le puteți folosi pentru criptarea hard disk-urilor externe pe un Mac. Ambele metode sunt încorporate în macOS. Deci, nu aveți nevoie de software extern. Dar, înainte de a începe, creați și notați o parolă puternică pe care o veți utiliza pentru a decripta hard disk-ul după ce a fost criptat.

Metoda 1: Finder

  • Deschideți fereastra Finder și localizați unitatea externă
  • Faceți click dreapta pe pictograma unității și selectați “Encrypt (Nume drive)

  • Se va deschide o casetă care vă va cere să creați o parolă puternică și o sugestie. Introduceți parola pe care ați creat-o deja și scrieți un indiciu. Dacă credeți că vă puteți aminti parola fără sugestie, scrieți ceva (crearea sugestiilor este obligatorie)

  • Hard disk-ul dvs. va fi acum criptat în fundal. În funcție de dimensiunea fișierelor din interiorul acestuia, ar putea dura mult timp.

Metoda 2: Utilizarea instrumentului Disk Utility

Puteți cripta unitatea hard disk externă folosind instrumentul “Disk Utility”. Un lucru de reținut este că această metodă va șterge toate datele înainte de a cripta unitatea hard disk. Prin urmare, este potrivit numai pentru un hard disk nou.

  • Deschideți “Disk Utility”, căutând în Spotlight sau accesând Finder > Applications > Utilities > Disk Utility. Selectați unitatea externă din meniul din partea stângă și apoi faceți click pe butonul “Erase”. NOTĂ: Rețineți că dacă există date pe unitate, acestea vor fi șterse.
  • Dați un nume unității și apoi faceți click pe opțiunea „Format„. Selectați „Mac OS Extended (Journaled, Encrypted)” din meniul derulant

  • După cum ați făcut anterior, setați o parolă puternică și introduceți orice sugestie. Acum, faceți click pe butonul “Choose” pentru a formata și cripta unitatea.

  • După terminarea procesului, veți vedea că unitatea dvs. este acum criptată.

Folosind oricare dintre metodele de mai sus veți cripta unitatea hard disk externă pe Mac. De fiecare dată când veți conecta unitatea hard disk la orice Mac, veți vedea o solicitare de introducere a parolei înainte de a putea accesa conținutul.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!