Cum să vă protejați router-ul wireless (WiFi) împotriva hackerilor.

Cum să vă protejați router-ul wireless (WiFi) împotriva hackerilor.

Router-ul wireless este o țintă primordială pentru hackerii care doresc să se infiltreze în rețeaua dvs.

Câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca routerul dvs. wireless să fie mai greu de „spart”:

1. Activați criptarea wireless WPA2 și creați un nume puternic de rețea SSID și o cheie puternică (parolă)

Dacă nu utilizați criptare Wi-Fi Protected Access (WPA2) pentru a vă proteja rețeaua fără fir, este posibil să lăsați „ușa” larg deschisă, deoarece hackerii pot ajunge rapid în rețeaua dvs.
Dacă utilizați o protecție învechită – Wired Equivalent Privacy (WEP), care este ușor de „spart” în câteva secunde, trebuie să vă gândiți să faceți upgrade la WPA2. Routere mai vechi ar putea avea nevoie de un upgrade de firmware pentru adăugarea funcționalității WPA2. Verificați manualul producătorului ruterului pentru a afla cum să activați criptarea wireless WPA2 pe router.

De asemenea, va trebui să faceți un SSID puternic (numele rețelei fără fir). Dacă utilizați numele de rețea implicit al routerului (adică Linksys, TP-Link, DLINK, etc), atunci faceți mai ușoară munca hacker-ilor.
Creați un nume SSID lung și aleator chiar dacă este greu de reținut. Ar trebui să utilizați o parolă puternică pentru a descuraja în continuare încercările de hacking.

2. Porniți firewall-ul Router-ului wireless

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, vă recomandăm să activați Firewall-ul integrat al router-ului dvs. wireless. Activarea firewall-ului vă poate ajuta să faceți rețeaua mai puțin vizibilă pentru hackerii care caută ținte pe Internet.

3. Dezactivați funcția „Admin Via Wireless” pe router


Un alt mod de a împiedica hackerii este să dezactivați setarea „admin via wireless„. Atunci când dezactivați funcția „admin prin wireless” pe router, aceasta face ca numai cineva care este conectat fizic la routerul dvs. prin intermediul unui cablu Ethernet să poată accesa funcțiile de administrare ale routerului dvs. wireless.

NOTĂ: Având suficient timp și resurse, un hacker ar putea fi în continuare interesat de rețeaua dvs., dar parcurgerea pașilor de mai sus va face ca rețeaua să fie o țintă mai dificilă care să-l determine să treacă la o țintă mai vulnerabilă/ușoară.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!