Cum să vă configurați noul dvs. Mac

Cum să vă configurați noul dvs. Mac

Deschiderea cutiei poate fi o experiență extraordinară, mai ales dacă este primul dvs. Mac. Adevarata distracție vine dupa ce ați pornit Mac-ul pentru prima data. Deși veți dori să-l descoperiți, merită amânată navigarea pentru a-l configura corespunzător nevoilor dvs.

Crearea conturilor de utilizator pe Mac

Când porniți pentru prima dată noul dvs. Mac, acesta vă va trimite spre procesul de creare a unui cont de administrator. În timp ce mulți utilizatori sunt mulțumiți de un singur cont de administrator, conturile de utilizator suplimentare pot face Mac-ul dvs. mai versatil.

Cont de administrator pe Mac

Un al doilea cont de administrator poate fi util dacă Mac-ul dvs. are probleme cauzate de software. Un cont de administrator existent dar neutilizat va avea toate setările implicite ale sistemului și poate simplifica procesul de depanare.

În plus față de conturile de administrator, puteți crea conturi de utilizator standard pentru membrii familiei. Acest lucru le va permite să utilizeze Mac-ul, dar să-i împiedice să facă schimbări în sistem, cu excepția modificărilor aduse propriului cont.

Crearea unui cont de utilizator standard pe Mac

De asemenea, puteți configura conturi administrate, ele fiind conturi standard cu opțiuni de control parental care pot permite sau refuza accesul la anumite aplicații, precum și controlul când și cât timp poate fi utilizat computerul.

Configurați preferințele de sistem Mac

System Preferences” este baza Mac-ului dvs. Aceste setări determină modul în care va funcționa Mac-ul și ce opțiuni sunt disponibile, tot ele vă permit personalizarea interfeței de utilizator.

System Preferences Mac

Preferințele sistemului Mac sunt alcătuite din panouri individuale care vă permit să vă configurați afișajul, mouse-ul, conturile de utilizator și securitatea, printre multe alte opțiuni.

Utilizarea Finder-ului pe Mac

Finder” este metoda Apple de a accesa fișierele, folderele și aplicațiile. Dacă treceți la Mac de pe un PC cu Windows, vă puteți gândi la Finder ca fiind echivalent cu Windows Explorer.

Finder Mac

Finder-ul este foarte versatil, precum și una dintre cele mai personalizate aplicații de pe Mac. Dacă sunteți un nou utilizator de Mac, merită să vă faceți timp pentru a vă familiariza cu Finder-ul și toate lucrurile pe care acesta le poate face.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!