Cum să opriți descărcarea tuturor atașamentelor din aplicația Mail pe un Mac

Cum să opriți descărcarea tuturor atașamentelor din aplicația Mail pe un Mac

Aplicația Mail nu numai că descarcă toate e-mailurile din contul Gmail, dar descărca și toate atașamentele lor. Probabil nici unul dintre aceste atașamente nu este atât de important încât trebuie descărcat local.

Se poate schimba acest comportament, asigurați-vă că aplicația de poștă electronică Mail descarcă numai atașamentele recente sau după caz, niciunul. În aceast articol vă voi arăta cum să opriți descărcarea tuturor atașamentelor pe un Mac schimbând pur și simplu o setare, astfel salvând spațiu de stocare.

Cum să dezactivați descărcarea automată a atașamentelor în aplicația Mail

Pasul 1.
Lansați aplicația Mail.

Pasul 2.
În bara de meniuri, accesați “Mail” > “Preferences” și faceți click pe fila „Accounts„.

Pasul 3.
Selectați contul pentru care doriți să schimbați comportamentul de descărcare a poștei în bara laterală.

Pasul 4.
Căutați opțiunea “Download Attachments” și selectați “Recent” sau din meniul derulant.

Când selectați “All”, aplicația de poștă electronică Mail descarcă toate atașamentele pe care le primiți.

Când selectați “Recent”, aplicația de poștă electronică Mail efectuează descărcarea numai a atașamentelor primite în ultimele 15 luni.

Când selectați “None”, aplicația de poștă electronică Mail nu va descărca niciun atașament.

NOTĂ: Când primiți e-mailuri care conțin atașamente, aceste fișiere se vor afișa în continuare în aplicația Mail. Diferența este că dacă selectați None, aceste atașări nu vor fi descărcate automat pe Mac ci vor fi localizate pe serverul Mail.
Dacă primiți o mulțime de e-mail-uri, această mică schimbare vă poate salva destul spațiu de stocare de-a lungul anilor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!