Cum să (nu) faceți upgrade la ultima versiune de Windows 10 – April 2018 Update

Cum să (nu) faceți upgrade la ultima versiune de Windows 10 - April 2018 Update

Ca și în cazul versiunilor anterioare de Windows 10, ar putea dura mai multe luni până când această ultimă actualizare lansată, cunoscută sub numele de April 2018, se va desfășura pe PC-urile dvs. Dacă doriți să treceți chiar acum la cea mai recentă versiune de Windows 10, urmați acest ghid. De asemenea, dacă nu doriți să faceți upgrade, vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Care este versiunea de Windows pe care o rulați?

Pentru o verificare rapidă care funcționează pe orice versiune de Windows, apăsați tasta Windows + Q, tastați “winver” și apăsați “Enter”.

Pentru a trece la actualizarea din Aprilie 2018, ar trebui să aveți versiunea 1709, cunoscută și sub numele de Update Fall Creators. Dacă aceasta este versiunea dvs. de Windows, puteți continua.

Recomandări înainte de a face actualizarea

1. Creați o unitate de recuperare Windows.
2. Faceți copii de rezervă pentru cheile produselor/aplicațiilor.
3. Activați System Restore.
4. Faceți o copie de rezervă a datelor importante.

NOTĂ: Cu Windows-ul, nu știi niciodată ce ar putea merge prost. Așa că fiți pregătiți!

Faceți upgrade la Windows 10 versiunea 1803 prin Windows Update

Când computerul este gata de upgrade, veți primi actualizarea din Aprilie 2018 prin Windows Update.

NOTĂ: Dacă Microsoft nu dispune de date pentru hardware-ul dvs. sau dacă “Insiderii” cu specificațiile dvs. au întâmpinat o mulțime de probleme, este posibil ca actualizarea să nu se deruleze în sistemul dvs. pentru o perioadă îndelungată.

Pentru a verifica dacă sunteți gata să faceți upgrade, mergeți la Start> Settings > Update & Security > Windows Update și faceți click pe Check for updates. Odată ce actualizarea a fost descărcată, o veți vedea afișată aici.

Instalați manual actualizarea Windows-ului 10 utilizând instrumentul Media Creation Tool

Dacă Windows Update crede că nu este încă rândul dvs. pentru update, puteți forța actualizarea utilizând Microsoft Windows Media Creation Tool.
Puteți face click pe link-ul Update now pentru a lansa asistentul de actualizare direct de pe site.

Vestea bună este că cea mai recentă versiune de Windows 10 vă va bloca computerul dvs. doar pentru aproximativ 30 de minute. Microsoft a optimizat procesul de instalare și a activat mai mulți pași de instalare pentru a rula în fundal. Aceasta înseamnă că puteți continua să utilizați PC-ul mult mai mult înainte de al reporni.

Cum să nu faceți upgrade

Este o alegere sensibilă să nu faceți update la cea mai recentă versiune de Windows 10.

Pentru Windows 10 Home
Accesați Start > Settings > Network & Internet > Wi-Fi, selectați rețeaua la care sunteți conectat și comutați la Activat (On) “Set as metered connection”. Această cale funcționează acum și pentru conexiunile Ethernet. De îndată ce vă conectați la o rețea Wi-Fi nemodificată sau la o rețea LAN, Windows Update va începe să descarce din nou actualizările.

Din păcate, aceasta este doar o soluție temporară. Deși s-ar putea să dureze mai multe săptămâni, trebuie să vă pregătiți pentru actualizarea iminentă pe care Windows Update o va lansa în cele din urmă.

Pentru Windows 10 Pro, Education, and Business
Dacă vă aflați într-una dintre aceste versiuni de Windows 10, aveți posibilitatea de a amâna temporar actualizările.

Pentru a întrerupe complet actualizările până la 7 zile, accesați Settings > Update & Security > Windows Update > Advanced options și la „Pause Updates„, mutați cursorul în poziția Pornit (On). Rețineți că odată ce ați actualizat update-ule, va trebui să instalați cele mai recente actualizări înainte de a putea întrerupe din nou Windows Update.

Pentru a amâna actualizările, rămâneți în fereastra Advanced options. Sub Choose when updates are installed, puteți selecta Current Branch sau Current Branch for Business și puteți să amânați actualizările până la 365 de zile.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!