Cum să importați toate datele din Google Chrome, Microsoft Edge sau Internet Explorer în Mozilla Firefox

Cum să importați toate datele din Google Chrome, Microsoft Edge sau Internet Explorer în Mozilla Firefox

Dacă vă gândiți să treceți la nou Firefox Quantum (click pentru articol dedicat) sau cel puțin să-l testați, Firefox poate importa marcajele (bookmarks), parolele salvate, istoricul browser-ului și modulele cookie direct din Google Chrome, Microsoft Edge sau Internet Explorer.

În mod normal, Firefox vă va cere să importați date la prima instalare. Dacă ați instalat anterior Firefox și doriți să importați date, va trebui să lansați instrumentul de import. Instrumentul pentru datele de import este destul de ascuns – este în „Bookmarks Manager„.

Pentru a accesa „Bookmarks Manager„, faceți click pe meniul “Bookmarks” din bara de instrumente și apoi faceți click pe “Show All Bookmarks” sau apăsați pe Ctrl + Shift + B (pentru Windows) sau Cmd + Shift + B (pentru Mac).

Faceți click pe butonul din bara de instrumente „Import and Backup” și selectați „Import Data From Another Browser„.

Selectați „Chrome” din fereastra de import și faceți click pe “Next” pentru a importa date din Google Chrome.
NOTĂ: Asigurați-vă că toate ferestrele browser-ului Google Chrome sunt închise înainte de a continua procesul.

Vi se va solicita să alegeți datele pe care doriți să le importați. Dacă ați configurat mai multe profiluri pe browser Chrome, veți fi întrebat în primul rând de la care doriți să importați date.

Implicit, Firefox va importa cookie-urile Chrome, istoricul navigării, parolele salvate și marcajele. Puteți debifa oricare dintre aceste opțiuni pentru a importa numai anumite tipuri de date.

Browser-ul Firefox va importa datele și vă va informa că procesul de import a fost reliazat cu succes.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!