Cum să gestionați toate parolele salvate de pe Mac

Cum să gestionați toate parolele salvate de pe Mac

Mac-ul dvs. stochează toate tipurile de parole. Mac-ul salvează parole pentru rețelele Wi-Fi, parole utilizate de aplicațiile dvs. și parole salvate în browser-ul Safari. S-ar putea să vă întrebați unde sunt stocate aceste parole și dacă le puteți accesa.

Mac-ul utilizează un program numit „Keychain Acces” pentru a stoca în siguranță aceste parole împreună cu diverse certificate digitale și chei utilizate pentru verificare și criptare. Accesul la aplicația „Keychain Acces” poate fi accesat din Applications > Utilities sau prin deschiderea Spotlight-ului și căutarea/tastarea „Keychain„.

Interfața Keychain

În partea superioară – stânga a panoului sunt diferitele directoare de pe sistemul dvs. în care sunt stocate parolele și certificatele. Mai jos, veți găsi categorii de lucruri pe care Keychain Access le poate stoca. Acestea acționează practic ca un filtru: faceți click pe „Passwords” și veți vedea numai parolele stocate în Keychain.
În panoul din partea dreapta veți găsi lucrurile pe care le căutați. Faceți dublu click pe ele pentru a vedea mai multe detalii.

Majoritatea utilizatorilor care deschid „Keychain Access” caută o parolă specifică, cum ar fi parola unei rețele Wi-Fi. După găsirea rețelei dorite, faceți dublu click pentru a deschide o nouă fereastră.

De aici puteți vedea parola, bifând caseta din partea de jos „Show Password„, va trebui să tastați parola de sistem pentru afișarea parolei.

Faceți click pe tab-ul „Access Control” și puteți modifica ce aplicații din Mac-ul dvs. pot utiliza aceste parole.

NOTĂ: Cei mai mulți utilizatori nu vor dori să configureze acest lucru dar poate fi util dacă există parole pe care le preferați să nu aibă acces la diferite aplicații.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!