Cum să executați întotdeauna aplicații cu rol de administrator în Windows 10

Cum să executați întotdeauna aplicații cu rol de administrator în Windows 10

Rularea aplicațiilor cu rolul de administrator în Windows le conferă privilegii suplimentare. Acesta le permite să editeze registrul, să modifice fișierele de sistem și să acceseze alte foldere care de obicei sunt restricționate.

Uneori, trebuie să executați un program în modul administrator de fiecare dată când îl folosiți. Dacă aveți aplicații pe care le utilizați în fiecare zi, care necesită și drepturi de administrare, știți cât de deranjant este să faceți click dreapta pe scurtătură sau pe executabil și să selectați mereu “Run as Administrator”.

Din fericire, există o modalitate de a face ca aplicațiile să fie rulate automat în modul admin. Veți avea nevoie să fiți de acord cu avertizarea de tip pop-up UAC de fiecare dată când le lansați.

Cum să executați întotdeauna aplicații ca administrator

Pentru ca aplicațiile să fie deschise în modul administrator de fiecare dată când le deschideți, urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Deschideți meniul Start
  • În lista “All Apps”, derulați până găsiți aplicația pe care doriți să o modificați
  • Faceți click dreapta pe aplicației și mergeți la More > Open file location
  • Din nou, faceți click dreapta pe numele aplicației
  • Faceți click pe „Properties” și selectați tab-ul “Shortcut
  • Selectați “Advanced
  • Bifați caseta de selectare de lângă “Run as administrator
  • Faceți click pe “OK” pentru a salva modificările

Acum, aplicația se va deschide în modul administrator de fiecare dată când o rulați.

NOTĂ: Dacă doriți să eliminați drepturi de administrator automat, urmați pașii de mai sus și debifați caseta de selectarede lângă “Run as administrator”.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!