Cum să dezactivați sunetul de pornire de pe Mac

Cum să dezactivați sunetul de pornire de pe Mac

Deschideți sau reporniți Mac-ul și va reda sunetul tradițional de pornire. Acest lucru vă permite să știți că sistemul dvs. Mac pornește corect, dar nu este potrivit dacă deschideți Mac-ul într-o locație liniștită sau dacă cineva din apropiere se odihnește.

Puteți să închideți cu ușurință sunetul, însă oprirea permanentă a sunetului va necesita o comandă în “Terminal” care modifică o setare ascunsă.

Cum se dezactivează temporar sunetul de pornire

Sunetul de pornire al calculatorului dvs. Mac depinde de nivelul volumului la care a fost setat Mac-ul. Dacă sistemul dvs. pe Mac a fost setat la nivelul maxim, ca și volum, sunetul de pornire va fi redat la volumul maxim. Dacă sunetul a fost dezactivat / închis / silențios, sunetul de pornire va fi redus la tăcere.

Pentru a dezactiva sunetul de pornire, trebuie doar să apăsați butonul „Mute” de pe tastatură (tasta F10) înainte de a închide sau a reporni Mac-ul. Dacă nu aveți o tastă „Mute” pe tastatură, puteți seta glisorul de volum la cel mai mic nivel.

Cum să dezactivați definitiv sunetul de pornire

Pentru a dezactiva definitiv sunetul de pornire astfel încât acesta să nu fie redat la pornire, chiar dacă aveți nivelul volumului setat la volumul maxim, trebuie să utilizați o comandă în “Terminal”.

Deschideți consola “Terminal”. Apăsați Cmd + Space pentru a deschide „Spotlight-ul”, tastați “Terminal” și apăsați “Enter”. Sau, deschideți Finder și accesați Applications > Utilities > Terminal.

Rulați următoarea comandă în terminal:

sudo nvram SystemAudioVolume =% 80
Introduceți parola când vi se sa solicita și apăsați “Enter”. Reporniți Mac-ul și nu veți mai auzi sunetul de pornire.

Dacă doriți să anulați modificarea ulterioară și să activați redarea sunetului de pornire în mod normal, executați următoarea comandă:

sudo nvram -d SystemAudioVolume

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!