Cum să deschideți, să editați și să salvați documente Microsoft Word pe Mac

Cum să deschideți, să editați și să salvați documente Microsoft Word pe Mac

Fiecare Mac vine cu aplicațiile Apple iWork: Pages (aplicație pentru text), Numbers (aplicație de calcul) și Keynote (pentru prezentări). Aceste aplicații pot importa documentele Office. Iată cum puteți să deschideți documente Word în Pages, precum și cum să exportați documente Pages pentru a fi utilizate în Word.

Cum să importați documente Microsoft Word în Apple Pages

Această procedură funcționează cu formate de fișiere .docx, .doc, .rtf și .txt.

Deschideți aplicația Pages

În fereastra care se deschide automat după lansarea aplicației, navigați la locația fișierului dvs. Word. De exemplu, dacă este în Documents, faceți click pe folderul Documents din bara laterală stângă.
După ce ați găsit fișierul, selectați-l și faceți click pe Open.

Este posibil să apară o fereastră care să vă explice modificările care au fost făcute în timpul procesului de import. Cu cât este mai complex documentul dvs. Word (formatare, tabele, plasarea imaginilor etc.), cu atât este mai mare posibilitatea ca o schimbare să fie efectuată. Cu cât documentul este mai simplu, cu atât fișierul va fi mai asemănător cu ceea ce ați creat în Word.
Fișierul Word se deschide în Pages.


Înainte de a începe să lucrați la document, examinați-l cu atenție. Este posibil ca formatarea să se fi modificat și este posibil să fie necesar să o remediați.

Cum se exportă fișierele Apple Pages în documente Microsoft Word

Dacă ați lucrat în Pages și în cele din urmă veți reveni la Word, puteți exporta documentul ca fișier Word.
În aplicația Pages, faceți click pe meniul File și mutați cursorul pe „Export to”.
Va apărea un meniu pop-up. Selectați Word.
În fereastra Export, puteți solicita o parolă. Faceți click pe Advanced Options și puteți selecta între formate de fișiere .docx și .doc. Faceți click pe Next când ați terminat de selectat opțiunile.


Alegeți unde doriți să salvați fișierul și numele acestuia.
Când veți face click pe Export, acest lucru va salva fișierul.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!