Cum să controlați istoricul Mac-ul dvs. – de cât timp este pornit sau de câte ori a fost închis/oprit sau repornit

Cum să controlați istoricul Mac-ul dvs. - de cât timp este pornit sau de câte ori a fost închis/oprit sau repornit

Mac OS-ul vă oferă informații despre starea de funcționare a computerului dvs. care sunt destul de ușor de accesat. Aceste date pot fi apoi utilizate pentru a vă ajuta la diagnosticarea problemelor de panică ale kernel-ului, la depanarea repornirilor aleatorii, la transferul la suport tehnic sau la satisfacerea curiozității.

Cum să controlați când Mac-ul dvs. pornește și se închide

1. Deschideți informațiile despre sistem pe calculatorul dvs. Mac. Faceți click pe pictograma Apple, apoi țineți apăsată tasta “Option” pentru a modifica „About This Mac” în „System Information„.
Odată ce ați deschis informațiile despre sistem, selectați titlul “Software” din bara laterală stângă. Ultima intrare din panoul din partea dreaptă denumită „Time since boot„, vă va afișa de cât timp Mac-ul dvs. rulează.

2. Deschideți aplicația “Terminal” pe calculatorul dvs. Mac. Când fereastra terminal-ului se deschide, utilizați urmatoarea comanda, apoi “Enter”:

uptime

Dupa cum puteti vedea mai sus, „uptime„-ul este a doua intrare. Cu această comandă, puteți vedea și ora curentă a sistemului, numărul de ferestre terminale care sunt deschise și mediile de încărcare a sistemului pentru ultimele 1, 5 și 15 minute, ceea ce reprezintă un indicator al modului ocupat de resurse ale sistemului dvs.

3. Istoricul repornirii / închiderii Mac-ului (prin terminal)
Deschideți “Terminal” din nou, dacă nu este deja, și utilizați urmatoarele comenzi:

Pentru ultima comandă de repornire: last reboot
Pentru ultima comandă de închidere: last shutdown

Doar tastați-le una câte una, apoi apăsați pe tasta “Enter”. Mac-ul dvs. va afișa un jurnal de fiecare dată când calculatorul a fost repornit sau când a fost oprit. Aceste jurnale au un istoric de la momentul în care macOS-ul a fost instalat pentru prima dată pe Mac-ul dvs., data la care au fost create pentru prima dată jurnalele; verificați data „wtmp begins” din partea de jos a jurnalelor.

NOTĂ: Trebuie remarcat faptul că istoricul recent de repornire / oprire – acoperă panica de kernel Mac OS X – când sistemul dvs. detectează o eroare fatală și se închide – în plus față de evenimentele de pornire / oprire pe care le-ați inițiat prin butonul software sau hardware.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!