Cum să blocați – dezactivați anunțurile publicitare în Windows 10

Cum să blocați - dezactivați anunțurile publicitare în Windows 10

Windows 10 este un sistem de operare cu foarte multe caracteristici utile; totuși, una dintre schimbările majore pe care le-am observat din ultimele actualizări a fost creșterea numărului de reclame.
Aruncați o privire peste acest articol pentru a obține un Windows 10 curat și eficient.

Opriți asistentul personal – Cortana

Dacă nu utilizați în mod regulat funcția de căutare, acesta vă va deranja pentru a încerca să vă atragă atenția.
Dacă doriți să nu vă mai deranjeze, navigați la Settings și derulați în jos până găsiți „Taskbar Tidbits„, care este sub „Let Cortana pipe up from time to time with thoughts, greetings and notifications in the Search Box„.
Cortana va aștepta până când veți decide că doriți să interacționați cu ea.

Notificarile

Actualizarea Creators a adus cu ea o mulțime de caracteristici noi, dar a reușit să strecoare și mai multe „sugestii”. Aceste sugestii speciale vă avertizează asupra noilor caracteristici Windows și vă solicită să le configurați.
Pentru a opri aceste sugestii: Settings > System > Notifications and action și „Off” pentru „Show me the Windows welcome experience after updates and occasionally when I sign in to highlight what’s new and suggested”.

Eliminarea anunțurilor din ecranul de blocare

Windows Spotlight este un instrument care va afișa diverse imagini pe ecranul de blocare. De cele mai multe ori acestea vor fi imagini de fundal, ocazional, se vor strecura reclame pentru filme și jocuri.
Pentru a dezactiva Windows Spotlight și a elimina aceste anunțuri, accesați Settings > Personalization > Lock Screen și setați fundalul la “Picture” sau „Slideshow„.

Eliminați anunțurile din meniul Start

Într-o încercare mascată de a ascunde anunțurile, Windows 10 vă va arăta „Aplicații sugerate” în meniul de pornire. Acestea sunt aplicații plătite și ocupă un spațiu în meniul Start.
Pentru a le dezactiva, accesați Settings > Personalization > Start și “Off” pentru “Occasionally showing suggestions in Start”.

Anunțuri de tip pop-up în bara de activități

Aceste anunțuri au fost numite „sfaturi, trucuri și sugestii” de Microsoft. Mulți dintre aceștia indică folosirea alternativelor Microsoft pentru aplicațiile pe care le-ați instalat, cele mai frecvente fiind Microsoft Edge dacă utilizați Chrome sau Firefox.
Pentru a le împiedica, accesați Settings > System > Notifications & Actions și dezactivați opțiunea numită “Get tips, tricks, and suggestions as you use Windows”.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!