Cum puteți schimbă culorile implicite ale liniei de comandă Command Prompt – Windows

Cum puteți schimbă culorile implicite ale liniei de comandă Command Prompt - Windows

Design-ul aplicației “cmd” nu este modern deloc. Chiar și după tot acest timp, este încă un text alb pe un fundal negru.

Pentru a schimba culorile implicite ale liniei de comandă “Command Prompt”, trebuie doar să urmați instrucțiunile de mai jos:

1. Deschideți meniul “Start
2. Tastați “cmd” și apăsați “Enter
3. Faceți click pe rezultatul afișat “Command Prompt” pentru a deschide aplicația
4. Faceți click dreapta pe bara de titlu al aplicației
5. Selectați “Properties” din meniu
6. Click pe tab-ul „Colors” din partea de sus a ferestrei

Acum aveți mai multe opțiuni. În colțul din stânga sus al ferestrei, veți vedea cele patru proprietăți pe care le puteți schimba. Acestea sunt: Screen Text, Screen Background, Popup Text și Popup Background.

În funcție de culoare, puteți selecta una dintre opțiunile preîncărcate sau puteți introduce propriile valori RBG în caseta din dreapta.

În partea de jos a ferestrei, puteți schimba opacitatea liniei de comandă. În timp ce aveți fereastra „Properties” deschisă, merită să explorați și celelalte tab-uri. Puteți schimba dimensiunea cursorului, fontul și dimensiunea textului.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!