Cum puteți să vă protejați folderele cu parolă pe Mac

Cum puteți să vă protejați folderele cu parolă pe Mac

Folderele nu pot fi criptate direct în MacOS, dar le puteți pune într-o imagine de tip “dmg” protejată prin parolă. Acest lucru are ca efect protejarea folderelor și a fișierelor cu o parolă.

Protejarea folderelor cu parolă în MacOS utilizând „Disk Utility”

Puteți proteja prin parolă conținutul unui folder prin copierea acestora într-o imagine de disc protejată prin parolă. Se va crea un nou fișier “dmg” care va fi protejat prin parolă. Dosarul original va rămâne neatins și poate fi șters după confirmarea conținutului imaginii discului.

  • Deschideți utilitarul “Disk Utility” din “Spotlight” sau navigând la “/Applications/Utilities/Disk Utility.app
  • Selectați „File > New Image > Image from Folder …

  • Selectați folderul pe care doriți să-l protejați cu parolă din fereastra browser-ului de fișiere
  • În meniul „Encryption„, alegeți „128-bit AES encryption (recommended)” sau „256-bit AES encryption„. A doua opțiune este mai sigură, dar durează mai mult criptarea și decriptarea. Ambele formate sunt suficient de sigure pentru a vă proteja datele, de aceea se recomandă, de obicei, “128-bit AES Encryption”.

  • În meniul „Image Format” alegeți „read / write” pentru a vă permite să adăugați fișiere în imagine. În caz contrar, veți putea vizualiza fișierele fără să a putea adăuga fișiere noi în imagine.
  • Faceți click pe “Save” pentru a crea imaginea discului criptat.

NOTĂ: Dacă nu selectați altă locație de salvare din pașii anteriori, imaginea discului va apărea lângă folderul pe care l-ați selectat.

Acest fișier “dmg” nu este același cu dosarul dvs., dar este o copie a conținutului folderului într-un format de imagine disc. Această imagine de disc este protejată de o parolă, care este necesară pentru a putea fi montată și deschisă.

NOTĂ: Folder-ul original este neatins și nu este criptat.

Deschideți imaginea discului și introduceți parola pentru a confirma că puteți accesa imaginea. După ce sunteți sigur că totul a funcționat fără probleme, ștergeți folderul necriptat. Aceasta va lăsa în urmă numai imaginea “dmg” criptată.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!