Cum puteți redeschide Windows-ul cu toate ferestrele și programele active de la ultima repornire

Cum puteți redeschide Windows-ul cu toate ferestrele și programele active de la ultima repornire

Mulți utilizatori s-au întrebat de ce PC-urile lor nu sunt în măsură să redeschisă toate ferestrele și programele active după o repornire, cum se întămplă în Mac.

Microsoft nu oferă acest lucru ca și o opțiune. Când reporniți Mac-ul, sunteți întreabați dacă doriți ca toate ferestrele și programele deschise să poată fi lansate după repornire.


În acest articol vă voi prezenta cum puteți deschide programele și folderele preferate după o repornire

Lansarea automată a Explorer-ului deschis anterior după repornire
Există o opțiune în Windows care va deschide automat orice Windows Explorer deschis anterior. Pentru a verifica această setare, deschideți Control Panel și faceți click pe File Explorer Options. Asigurați-vă că tab-ul cu eticheta “Restore previous folder windows at logon” este bifat.


Această caracteristică a Windows-ului vă permite să reluați lucrul cu fișiere și foldere după o repornire.

Lansarea programelor preferate la pornirea sistemului de operare Windows
Navigați manual în C:> Users> profileName >> AppData >Roaming> Microsoft> Windows> Start Menu> Programs> Startup sau executați „shell:startup” din „Run
Când fereastra se deschide, indiferent de link-urile programelor pe care le adaugați în acel dosar, vor porni automat cu Windows-ul.

NOTĂ: Această soluție nu este perfectă deoarece se va deschide automat toate programele pe care le utilizați, dar este o alternativă bună pentru funcția nativă din macOS.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!