Cum puteți porni Windows 10 în Safe mode

Cum puteți porni Windows 10 în Safe mode

În acest articol vă vom arăta cum să porniți Microsoft Windows 10 în Safe Mode. Bootarea în Safe Mode în Windows 8 sau 10 nu este la fel de simplă ca în versiunile anterioare de Windows, dar este posibilă. Iată cum puteți să găsiți opțiunile de pornire în Windows 10 sau 8.
Spre deosebire de versiunile anterioare de Windows (XP, Vista și 7), nu puteți apasa tasta F8 când PC-ul boot-ează pentru a vedea opțiunile de pornire avansate, cum ar fi Safe Mode. Totul s-a schimbat cu Windows 8 și 10.
Atunci când PC-ul a fost oprit incorect sau refuză să pornească în mod corespunzător, Safe Mode-ul este modul de siguranță. Safe Mode-ul pornește Windows-ul cu un set limitat de fișiere și drivere – nici un program nu pornește automat în Safe Mode, PC-ul sau laptop-ul nu se va conecta la rețea, astfel este puțin probabil să se agraveze o eventuală eroare. În Safe Mode puteți găsi și rezolva problemele PC-ul sau laptop-ului, fără a pune în pericol hardware-ul sau datele.

Metoda 1
Click pe “Start”, apoi „Settings” și „Update and Security”. Alegeți “Recovery”, apoi “Advanced startup” și “Restart now”, când pc-ul/laptop-ul repornește veți vedea meniul de opțiuni.

safe-mode-windows

Alegeți „Troubleshoot”, apoi “Advanced option”, „Startup settings” și „Restart”. După repornire veți alege din listă modul Safe Mode, care ar trebui să fie pe pozitia cu numarul 4.

meniu-de-optiuni-avansate-de-depanare-windows

safe-mode-win-10

Metoda 2
Click pe „Start” și tastați “msconfig”. Lansați “System Configuration” din lista de rezultate ale căutării, apoi selectați tab-ul „Boot”. Aici puteți bifa o casetă pentru a activa „Safe boot”, cu diferite tipuri de Safe Mode disponibile mai jos. Faceți click pe „OK”, apoi faceți click pe „Restart” pentru a porni calculatorul în Safe Mode.

safe-mode-win-10-msconfig

Există, de asemenea, un mod și mai simplu: la ecranul de login în Windows, pur și simplu selectați „Restart” și mențineți apăsată tasta „Shift”. Veti ajunge la ferestrele cu opțiuni pentru a depana sistemul, din care puteți alege să bootați în Safe Mode.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!