Cum puteți obține clasicul control al volumului în Windows 10

Cum puteți obține clasicul control al volumului în Windows 10

Ferestrele din Windows 10 dețin cu siguranta un aspect elegant și modern dar unele dintre aceste schimbări vizuale au fost făcute în detrimentul funcționalității. De exemplu, cursorul care apare când faceți click pe pictograma de volum din bara de notificare, acum are un aspect complet minimalist căruia îi lipsește legătura rapidă la funcțiile de volum din verisiunile anterioare de Windows.

Dacă preferați aspectul și funcționalitatea controlului de volum din Windows 7 sau 8, tot ce trebuie să faceți este să modificați sau să creați o cheie de registry pentru a obține aspectul și funcțiile volumului așa cum erau. În acest articol voi trece în detaliu pașii de urmat pentru a reveni la clasicul buton de volum.

Pasul 1
Deschideți Registry Editor
Va trebui să deschideți editorul de registry Windows, apăsați butonul Windows de pe tastatură sau manual deschizând meniul Start, apoi tastați „regedit” și apăsați Enter.

Pasul 2
Utilizați panoul de navigare din partea stângă a ferestrei pentru a naviga la următorul dosar:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / MTCUVC /

NOTA: Dacă nu gasiti MTCUVC, faceți click dreapta pe CurrentVersion și selectați New> Key si treceti MTCUVC.

Pasul 3
Adaugați sau modificați Registry Key
Poate exista deja o valoare DWORD numită EnableMTCUVC în panoul din dreapta al acestei ferestre. În cazul în care există, puteți sări peste următoarele două paragrafe.

În cazul în care nu este nici o astfel de valoare, faceți click dreapta pe orice spațiu gol în panoul din dreapta al ferestrei, apoi selectați „New -> DWORD (32-bit) Value).”
De aici, tastați EnableMTCUVC în câmpul Name, apoi apăsați Enter.

Acum, dacă ați avut inițial valoarea DWORD sau nu, faceți dublu-click pe EnableMTCUVC pentru a deschide editorul de valoare. Aici introduceți numărul „0” în casița „Value„, apoi faceți click pe „OK„.

Pasul 4
Restartați calculatorul/laptop-ul pentru a aplica modificările
In acest moment, volum din Windows este complet cu legătura rapidă la mixer volum.

NOTA: Dacă doriți vreodată să reveniți la aspectul și funcționalitatea volumului din Windows 10, pur și simplu modificați din nou EnableMTCUVC DWORD, dar de data aceasta introduceți numărul „1” în câmpul „Value„.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!