Cum puteți muta Unity Desktop’s Launcher in partea de jos a ecranului dvs. in Ubuntu 16.04?

Cum puteți muta Unity Desktop’s Launcher in partea de jos a ecranului dvs. in Ubuntu 16.04?

Ubuntu 16.04 LTS include o caracteristică mult-așteptată: Acum puteți muta Unity Desktop’s Launcher in partea de jos a ecranului, ea nu mai este blocată în partea din stânga a ecranului. Această opțiune necesită un instrument de comandă in terminal, deoarece nu este oferit în fereastra normală de Setări ale sistemului Ubuntu.

Nu vă faceți griji, chiar dacă nu ați folosit terminalul înainte, puteți face acest lucru în câteva secunde.
Pentru a face acest lucru, faceți click pe pictograma Ubuntu din colțul din stânga sus a ecranului pentru a deschide Dash, căutați „Terminal”, și apăsați Enter.ubuntu dash
Copiați următoarea comandă în terminal și apăsați Enter. Launcher-ul va apărea imediat în partea de jos a ecranului.
gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottomubuntu bara in partea de jos a ecranului

Ubuntu va reține această setare, așa că nu va trebui să rulați această comandă din nou. Launcher-ul va apărea întotdeauna în partea de jos a ecranului.

Pentru a muta launcher-ul înapoi în partea stângă a ecranului, executați următoarea comandă:
gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Left

In ciuda acestei noi opțiuni, Launcher-ul este încă un pic restrictiv. Puteți avea bara doar pe partea stângă sau in partea de jos a ecranului, nu in partea dreaptă sau superioară a ecranului. Dar, cel puțin este un pas în direcția cea bună. 😉

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!