Cum puteți învăța să tastați mai rapid și corect

Cum puteți învăța să tastați mai rapid și corect

Chiar dacă touchscreen-urile și interfețele de control vocal sunt într-o continuă creștere, tastatura ramâne instrumentul ideal dacă doriți să obțineți performanțe de lucru legat de dactilografie.

Cum să vă îmbunătățiți viteza de tastare?
Înainte de a vă îmbunătăți viteza de tastare este o idee bună să știti cât de rapid puteți face asta.
Vizitați site-ul www.thetypingcat.com, apoi faceți click pe opțiunea “Typing test”.
Dacă doriți inceperea “lecțiilor” – faceți click pe butonul mov din partea stângă “Typing Courses” pentru a începe.
După finalizarea testului vi se va oferi rata curentă de scriere.

Mulți useri sunt obișnuiți să tasteze cu doar două degete, dacă doriți să tastați rapid, atunci va trebui să folosiți toate degetele. La început acest lucru vi se va parea inconfortabil și inevitabil veți tasta mai lent. În timp de câteva săptămâni veți observa o îmbunătățire semnificativă. Este la fel ca orice abilitate nouă, după un timp degetele dvs. vor ști instinctiv unde să meargă.
Atunci când încercați să tastați cu toate degetele, veți mișca mâinile peste toată tastatura. Aceasta nu este o idee bună, deoarece sporește șansele de a apăsa tastele greșit. Pentru a începe cu dreptul, există o poziție standard pe care trebui să o adoptați.

Poziția standard a degetelor
Dacă priviți tastatura, ar trebui să vedeți două linii mici ridicate pe tastele F și J. Aceste linii indică locul unde ar trebui să fie pozitionate degetele atunci când începeți să tastați. Aceste indentificative sunt plasate central în scopul de a va ajuta pe parcursul oricărei sesiuni de tastare.
Încercați să plasați degetele arătătoare pe ele (F și J) și apoi plasarea celorlalte degete pe cele trei taste din stânga lui F (D, S, A) și dreptul J (K, L ,;). degetele ramase vor fi folosite pentru a lovi bara de spațiu. Dacă utilizați un laptop atunci baza palmelor se vor odihni de fiecare parte a trackpad-ului. Desktop-urile vor varia în funcție de tipul de tastatură pe care le utilizați.

NOTA: Cu degetele acum în poziția standard de tastare puteți încerca tastând câteva cuvinte pentru a vă familiariza cu noul „aranjament”. Amintiți-vă că va fi ciudat la început și vei fi mai lent decât în ​​mod normal. Este nevoie de timp pentru a construi tehnica potrivita, dar recompensele vor fi valoroase.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!