Cum puteți gasi parola rețelei WIFI în Windows 10

Cum puteți gasi parola rețelei WIFI în Windows 10

Probabil v-ați întâlnit des cu situația în care ați uitat parola rețelei wireless, din fericire o puteți recupera cu ușurință în Microsoft Windows 10.
Acesta este modul de a găsi actuala parolă Wi-Fi în Windows 10, fără nici un software suplimentar.

Pasul 1
Trebuie să faceți click dreapta pe iconița Wi-Fi din taskbar – colț dreapta jos. Acest lucru va deschide un meniu care include o opțiune legată de rețea și partajare “Open Network and Sharing”. Faceți click pe această opțiune pentru a deschide “Network and Sharing Center”. Ca alternativă, puteți apăsa tasta “Win + R” și introduceți „ncpa.cpl” în caseta de executare text, pentru a deschide aceeași fereastră.

click dreapta pe iconita WIFI (wireless)

Pasul 2
În continuare, faceți click pe titlul de conexiune Wi-Fi în aceeași fereastră, se va deschide fereastra “Wireless Network Connection Status” instantaneu. Fereastra include un buton “Wireless Properties”.

Click pe conexiunea wireless

Pasul 3
Faceți click pe butonul “Wireless Properties”. Apoi selectați tab-ul “Security”. În această caseta există cheia de securitate a rețelei Wifi care include parola. Bifați „Show characters” pentru a face parola vizibilă.

Click pe wireless properties

Wireless Network Properties

Acesta metodă este numai pentru parola curentă Wi-Fi. Puteți găsi mai parolele pentru rețelele anterioare cu “Command Prompt”. Apăsați tasta Win + X și selectați “Command Prompt” pentru a deschide fereastra prezentată mai jos.

cmd

Apoi, introduceți următoarea comandă în “Command Prompt”: “netsh wlan show profiles”. Apăsați Enter pentru a deschide lista de profiluri de utilizator din rețelele anterioare.

all user wireless

Veți primi o listă a rețelelor Wi-Fi pe care le-ați accesat anterior. Pentru a găsi parola pentru unul dintre profile, înlocuinți „PROFILENAME” din urmatoarea comandă lansată în“Command Prompt”: „netsh wlan show profile name=profilename key=clear” cu numele rețelei dorite.

Acum vă puteți căuta rapid parolele Wi-Fi în Windows 10. Acest lucru va veni la îndemâna oricui, dacă aveți nevoie pentru a conecta un alt dispozitiv nou la aceeași rețea.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!