Cum puteți deschide și instala aplicații terțe de la dezvolatori neidentificați în Mac OS X

Cum puteți deschide și instala aplicații terțe de la dezvolatori neidentificați în Mac OS X

Apple are o metodă integrată pentru a vă proteja împotriva deschiderii de aplicații cu potențial malware pe computerul dumeavoastră. Dacă este o aplicație pe care sunteți sigur că doriți să o instalați, iată cum puteți face acest lucru.

Deschideți “System Preferences“ și accesați secțiunea “Security & Privacy”

În tab-ul „General” veți vedea o secțiune numită „Allow apps downloaded from„. Pentru a modifica aceste setări, va trebui să faceți click pe pictograma de blocare de mai jos și să introduceți parola de administrator. Apoi puteți alege între doua opțiuni (macOS Sierra):

Mac App Store
Mac App Store and identified developers

1. Mac App Store

Cea mai sigură opțiune de a alege ar fi „Mac App Store„, deoarece Apple examinează toate aplicațiile acceptate în magazin și le poate elimina rapid, dacă este necesar. Practic, veți ști că Mac-ul dvs. va fi cât mai sigur posibil în fața aplicațiilor malware dacă utilizați această opțiune.

2. Mac App Store and identified developers


Această opțiune are încredere în aplicațiile de la „dezvoltatori identificați„, care sunt în principal dezvoltatori cu un ID de dezvoltator unic de la Apple, care dețin aplicațiile semnate digital. Aceasta este opțiunea pe care o folosesc, deoarece Apple poate verifica dacă nu a avut loc nicio manipulare a aplicațiilor de când au fost semnate.

Instalarea aplicațiilor

Dacă aveți selectată opțiunea „Mac App Store and identified developers„, atunci când descărcați o aplicație fără un ID de dezvoltator și încercați să o deschideți, veți primi următorul avertisment.

App Name” în cazul nostru „Burn„, nu poate fi deschis deoarece este de la un dezvoltator neidentificat

Pentru a ocoli această restricție, selectați „OK” din fereastra pop-up pentru închidere, apoi accesați secțiunea „Security & Privacy” din „System Preferences„. În tab-ul „General” veți vedea că aplicația blocată nu se deschide. Pentru a avea încredere îm aplicatie și doriți să o instalați, selectați „Open Anyway„.

NOTĂ: Acesta este cel mai bun mod de a vă păstra Mac-ul departe de aplicații malware, în timp ce încă puteți descărca și utiliza aplicații care încă nu au fost semnate de către Apple.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!