Cum puteți debloca Mac-ul cu Apple Watch-ul

Cum puteți debloca Mac-ul cu Apple Watch-ul

V-ați săturat să introduceți parola de fiecare dată când deschideți laptop-ul/iMac-ul, macOS Sierra vă permite deblocarea cu Apple Watch-ul.
Pentru a utiliza această funcție Mac-ul dvs. va trebui să îndeplinească anumite criterii.
Mac-ul dvs. trebuie să fie un model fabricat în 2013 sau mai nou. Pentru a vedea când a fost construit Mac-ul dvs. faceți click pe meniul Apple din colțul din stânga sus a ecranului și apoi click pe Despre acest Mac (About This Mac).


Apoi va trebuie să actualizați Mac-ul dvs. la macOS Sierra și Apple Watch-ul la watchOS 3.
Mac-ul și Apple Watch-ul trebuie să fie conectate la același cont icloud.
În cele din urmă, trebuie să aveți o parolă atribuită la profilul dvs. Mac și o parolă/PIN pe ceas (Apple Watch).
Restul procesului este simplu. În primul rând, deschideți “Securitate și intimitate” (Security & Privacy) din “Preferințe sistem” (System Preferences).


Faceți click pe tab-ul General și bifați caseta, „Permite deblocarea Mac-ului cu Apple Watch-ul personal” (Allow your Apple Watch to unlock your Mac).
În continuare, confirmați că doriți să faceți această modificare prin introducerea parolei de sistem. Apoi opțiunea va fi activată în setările de confidențialitate și securitate.

Pentru a testa, puneți Mac-ul pe modul sleep (click pe meniul Apple din colțul din stânga sus a ecranului și apoi click pe Adoarme computerul), asigurați-vă că Apple Watch-ul este pornit și prin apropiere. Când Mac-ul se va deschide din modul de sleep, vă va informa imediat că a fost deblocat automat cu ceasul.
Veți primi o notificare pe ceas legată de deblocarea Mac-ului.

În cazul în care nu funcționează, asigurați-vă că îndepliniți toate cerințele precizate mai sus. De asemenea, ambele produse, Mac-ul și Apple Watch-ul trebuie să fie deblocate anterior, ceea ce înseamnă că nu vă puteți debloca Mac-ul dacă tocmai l-ați repornit.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!