Cum puteți bloca (și debloca) site-urile pentru adulți în Mac OS

Cum puteți bloca (și debloca) site-urile pentru adulți în Mac OS

Există o mulțime de motive pentru care am dori să blocam accesul la anumite site-uri. Probabil cele mai des întâlnite situații ar fi blocarea site-urilor pentru adulți pe computerul de acasă și oprirea angajaților din pierderea timpul pe Facebook sau alte site-uri similare, atunci când acestia ar trebui să lucreze.
Restrictiile folosite mai jos se vor aplica pentru orice browser web de pe Mac. Nu aveți nevoie să configurați restricții separate pentru Firefox, Chrome, Safari etc.

Pasul 1
Deschideți “System Preferences” (Preferițe sistem) din Dock sau din pictograma (iconița) Apple – colț stânga sus. Apoi selectați “Parental Controls” (Controale parentale)

preferinte de sistem

pictograma parental control

Pasul 2
Creați un cont nou de utilizator – Selectați “Create a new user account with parental controls” (Creați un nou cont de utilizator controlat parental) apoi click pe “Continue” (Continuă)

creaza user pt controlul parental

Pasul 3
Se completează toate câmpurile din fereastră, apoi click pe “Create user” (Creează utilizator)

completarea campurilor control parental mac os x sierra

Pasul 4
Acum, că dețineți un cont de utilizator separat, puteți vedea întreaga gamă de opțiuni legate de controalele parentale. Puteți restricționa aplicațiile utilizatorul, site-urile și multe altele cum ar fi perioada (intervalul orar) în care poate fi folosit Mac-ul.
Asigurați-vă că ați selectat contul corect (ex. Andrei) – în panoul din stânga; în prezent aveți doar un singur cont de bază non-administrator. Selectați Web din tab-urile de sus.

selectare Web pt a nu permite site-urilor pentru adulti accesarea

Pasul 5
În tab-ul Web există trei opțiuni:

  • Permite accesul nerestricționat la site-uri web
  • Încercă limitarea accesului la site-uri de adulți
  • Permite accesul doar la aceste site-uri web

Să începem cu a doua opțiune. Selectați “Încercă limitarea accesului la site-uri de adulți” apoi daceți click pe “Personalizare…”

parental control pentru site-uri de adulti

Pasul 6
Blacklist – În aceasta pagina putem face modificări în lista neagră (blacklist), împiedicând accesul la un site sau permițând accesul unui site care a fost blocat în mod eronat.

restrictionare site-uri pentru adulti

Pasul 7
Whitelist – Pentru o mai mare siguranță, este necesara abordarea listei albe (whitelist) – în acest fel aveți control complet asupra site-urilor care pot fi accesate de catre copil.
Selectați a treia opțiune – „Permite accesul doar la aceste site-uri web”. Apple va sugera o listă cu câteva site-uri kid-friendly (prietenoase). Apăsați simbolul “+” pentru a adăuga mai multe site-uri, sau simbolul “-“ pentru a sterge unul dintre site-urile existente.

Apple restrictioare site-uri

Pasul 8
Când ați terminat, faceți click pe pictograma (iconița) “lacăt” din partea stângă jos. Acest lucru blochează setările și va necesita parolă de administrator pentru a le schimba ulterior.

finalizare restrictionare site-uri

Pasul 9
Cum deblocați site-urile restricționate
Deblocarea site-urilor restrictionate pentru contul respectiv este simplă. Puteți ridica pur și simplu toate restricțiile site-urilor prin selectarea primei opțiune din tab-ul Web: „Permite accesul nerestricționat la site-uri web „.

ridicarea restrictionarii control parental site-uri pentru adulti

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!